Kitchen stories

Pocherat päron med proteinkakor och caseinvisp

april 3, 2016
ProteinkakorKatt
Det har varit några stressiga dagar, igen. Eller egentligen är nog inte dagarna så stressiga, men de hade potentiellt kunnat bli om jag inte hade prioriterat väl. Därför har det ekat tomt här. Gör det det, då vet  ni vart jag är. I sovrummet, vid skrivbordet, djupt försjunken i plugg.
Världens längsta kandidatexamen börjar komma till sitt slut haha. Jag har kommit in på mina två sista kurser (!) och i vår kommer jag läsa:
 • Att skapa hälsofrämjande arbetsplatser
 • Hälsoarbete för en bättre livsstil
Ja, samtidigt som jag arbetar heltid. And thats why det ibland blir tomt här serrni! Jag kommer äntligen plocka ut min kandidatexamen i Medie- och kommunikationsvetenskap med biämne Folkhälsoarbete. Sikken kombo va. Haha jag påbörjade denna examen när jag fyllde 19. Idag är jag 25. Men sedan dess har jag bollat kandidaten på sidan om ett heltidsjobb och nu när den börjar bli klar… Så känns det som rätt beslut, jag har verkligen fått göra allt det där jag ville. Haha, även om det emellanåt tagit på krafterna.
Pocherat päron
När jag stolt visade mannen min frukost hade han en kommentar. Det ser ut som en snopp! Hahahaha tanken som inte ens hade slagit mig etsade sig fast och jag hade svårt att tänka på något annat när jag åt den ;p
Idag ska jag slita mig från böckerna, poseringsträning med tjejerna i teamet väntar ute på Gymmet Stockholm. Eftersom att jag inte hann med min egna träning igår, får jag lägga den efter poseringen. Så det ska bli kul!
Men först ska ni få receptet på min frukost som åts här i veckan. Kakorna är nu slut och jag insåg imorse när jag stod och åt choklad att det var dags för att baka en ny omgång – en liten kaka efter frukosten är ett måste. 
Dessa är inte krispiga, inte sega. Utan ganska mjuka. Men de går snabbt att tillaga och är väldigt goda. Jag sparade halva smeten (ren kärlek på den!) och åt som mellanmål. Det som gör dessa så goda är det där med sött + salt va så snåla inte på saltet!
Inkokt päron

 INGREDIENSER (1 portion)

 Pocherat päron
 • 1 moget päron
 • 1 kanelstång
 • 1/2 dl sukrilett (eller annan sötning)
 • 1 kastrull med vatten

Kaseinvisp

 •  1 dl Body science Vanilla ice cream Casein
 • ca 1,2 dl vatten (?)
 • lite sötning

Proteinkakor (ca 6-8 kakor)

230 g kikärtor
1/2 dl vanilj casein
3/4 (ca 20 g) skopa sticky toffee pudding vassle (eller annat vassle)
1/2 dl sukrilett
1 ägg
1 msk rismjöl
1 msk bovete
1 tsk kokosolja
1 tsk bakpulver
40 g sockerfri choklad
ca 3 nypor salt
TILLAGNING 
Börja med att sätta på ugnen på 170 grader. Skala och koka päronet i en kastrull med kanel och sötning (med locket på) låt päronet koka i ca 12-15 minuter.
Vispa caseinet med vatten till önskad konsistens.
Skölj sedan av kikärtorna NOGA, häll ner alla ingredienser förutom chokladen i en bunke och mixa allt med en stavmixer till en slät smet. Hacka chokladen och blanda ner den, grädda sedan kakorna i 16 minuter. Smeten ger 6-8 st kakor :)

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Linda Assarsson april 3, 2016 at 10:25 e m

  Åååå, de där kakorna ska jag baka ??

  • Reply matkreation.se april 4, 2016 at 5:10 e m

   Du måste prova! Jag gjorde en ny laddning igårkväll, de tar liksom inte lång tid alls :D

 • Reply Sockerfri ostkaka | Matkreation.se april 8, 2016 at 11:51 f m

  […] det något proteinrikt bakgotte. Några gånger i veckan ser jag till att slänga ihop en sats proteinkakor, sticky toffee granola eller som nu – proteinrik […]

 • Leave a Reply