Health stories

Poseringsträning och mördarpass

mars 14, 2015

IMG_8074IMG_8071IMG_8069IMG_8070 IMG_8067

Lördagkväll och jag har mer eller mindre tvångssällskapat min lillasyster på 13 år. Jag kan väl inte se Melodifestivalen själv, och jag kände helt enkelt att hon var en bättre täckmantel för kvällens sysselsättning. Dagen har varit lång, men väldigt väldigt bra. Frukosten intogs redan klockan 6 och därefter gick jag tillbaka till sängen för några fler timmars sömn för att jag KUNDE, tillsammans med mannen som hade sovmorgon från jobbet. När jag återigen vaknade begav jag mig mot gymmet för- hör och häpna – poseringsträning, real time. På scen och allt hehe ;p

Min största rädsla över poseringen har varit själva momentet över att röra kroppen. Min taktkänsla är obefintlig och dansa skulle jag inte kunna göra om mitt liv så hängde på det. Men det som jag har är en relativt bra känsla över min egna kropp, jag kan mina vinklar och jag är relativt synkad med den (oklart kanske?) Men jag skulle ljuga om jag sa att det var lätt, för det var det inte. Men skoj, himla skoj. Jag kommer inte vara tjejen med störst muskler eller med de fylligaste benen – jag får helt enkelt försöka skapa ett förbannat bra helhetsintryck. Therefore påbörjandet av poseringträning 8 månader innan tävling. Att jag poserade bättre på ena sidan än andra var tydligt, det blev många skratt åt mig själv, med mig själv. Det är bara att nöta vidare.

Efter poseringen blev det lunch, min medtagna matlåda som hade gosat till sig inne i omklädningsrummet. Därefter blev det ett två timmars ryggpass med coach. Och precis när jag var så där illamående, lycklig och slut så insåg jag att cykelintervaller stod på schemat. Min spontana tanke var att Nej, nej jag gör det inte. Jag fick ett, tveksamt, godkännande av coach att skippa dem idag och då slog det mig – det är för mig själv jag gör det här. Ingen annan. Så jag bet ihop. Och kämpade. Vilken endorfinkick. Att jag tog mig igenom det. Nu ska jag fortsätta terra telefonlinjerna, givetvis går min röst(er) till Linus Svenning. Jag får nog förklara min telefonräkning för min chef redan på måndag.

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply