Kitchen stories

Prosciutto & mozarellastoppad kyckling i tomatsås

januari 14, 2015

mozarellastopppad kyckling stoppad kyckling

Så gårdagen var hektisk, ja. Halvdag med jobb, ett axelpass och därefter begav jag mig till min gamla högstadieskola för ett stand-in uppdrag som mamma under min lillasysters föräldramöte. Kombinationen av att vara tillbaka i min gamla skola en sisådär 10 år senare och det faktum att jag befann mig på ett föräldramöte fick mig att känna mig riktigt-jädrans-gammal. Men likaså, en liten saknad efter skoltiden. Jag träffade till och med några gamla lärare, vissa var väl gladare än andra att se mig tillbaka haha. Därefter skickade jag in min sista uppgift för terminen, en gruppuppgift som visade sig inte vara en gruppuppgift. Jaha, det var bara att börja om från början, men först skulle årets första yogapass hinnas med. Okej, min stresströskeln var av förståeliga skäl nära att nås. Men, yoga gick toppen och uppgiften kom in i tid. Att jag försov mig i morse var en annan femma ;p

Dagens benpass fick bli en repris av måndagens, benspark. Med en höft som fortfarande dunkar av smärta får jag ta några vuxna beslut och lägga böjandet på hyllan några dagar till. Eller, iaf tills ikväll när en timmes Ryck väntar. Men förutom det har det varit lugnt på benträningsfronten. Om man nu kan kalla en timmes benspark lugnt?!

Och trevliga nyheter… För mig. I alla fall. Nytt kostschema, vilket således även innebär en stor förvirring vid matlådefixet en tid framöver. Men jösses så trevligt med variation, för det är precis det jag har på detta schema. Variation. Och ja, dagen har kommit då jag börjar äta ris och potatis. Vilket var 10 år sedan sist, hjärnspöken som fortfarande sitter i. Men ser jag en sötpotatis till så kruppar jag ur, therefore i welcome you potatoe.

Häromdagen lagades en stoppad kyckling, med mozzarella och prosciutto. I tomatsås med vitlök. En sådan-där-perfekt-stoppad-kyckling också.

INGREDIENSER (1-2 portioner)

  • 2 stora kycklingfiléer
  • 4 bitar prosciutto
  • 2 bitar ekologisk mozzarella
  • 1 tetra krossade tomater med vitlökssmak
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt & vitpeppar
  • kryddor efter smak (jag använde paprikapuler, cayennepeppar, umami, grillkrydda)

morotssallad kycklingrätter

TILLAGNING

Börja med att sätta på ugnen på 180 grader, snitta sedan kycklingen på längden, inte hela vägen men relativt långt in. Lägg in 2 bitar prosciutto och en bit mozzarella, krydda med salt och vitpeppar och vik sedan över kanten noga. Gör likadant på båda kycklingfiléerna, lägg upp dem på en bakplåt och ställ in dem i ugnen i ca 20 minuter. Ta sedan fram en stekpanna och stek båda kycklingfiléerna i olivolja tills de är helt genomstekta, häll över tomatsåsen, pressa i vtlöken och krydda sedan väl. Låt allting koka ihop och servera sedan med sallad. Enkelt och väldigt, väldigt gott.

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply