Kitchen stories

Protein cheescake gånger 2

september 23, 2014

vit choklad cheescake chokladcheescake sockerfri cheescakePrecis som utlovat. Vad gör man då med den smet som blir över från receptet på Oreo cheescakes? Om det nu blir något över det vill säga, men om det mot förmodan gör det – och om du lyckats upprätthålla någon som helst självkontroll där du inte sätter dig med en sked och äter upp allt direkt – ja, då kan denna smet bli två mini cheescakes. I smakerna choklad, och vit choklad. Hallelujah! En liten bit kaka till kaffet sitter aldrig fel. Perfekt att ha i frysen, man vet aldrig när oinbjudna  gäster dyker upp.

INGREDIENSER (2 mini cheescakes)

Botten (till båda kakorna)

  • 2 dl blandade, naturella nötter
  • 7 urkärnade dadlar
  • 1 nypa vaniljpulver

Vit choklad cheescakefyllning

  • 1 dl cheescakesmet
  • 0.5 dl kakaosmör
  • 1 msk agavesirap
  • sukrin melis att toppa  med (sockerfritt alternativ till florsocker)

Choklad cheescakefyllning

vanilj & vitchoklad cheescake choklad cheescake

TILLAGNING

Börja med att lägga ner nötter, dadlar och vaniljpulver i en matberedare och mixa på full effekt i några minuter. Ta därefter fram två små bakformar, jag använde 2 springformar med 10 cm i diameter. Alternativt kan du använda muffinsformar. Tryck ner nötblandningen i botten med fingrarna och ställ in formarna i kylskåpet.

För cheescaken med vit choklad så smälter du sedan kakaosmör och agavesirap i ett vattenbad alternativt i micron, blanda ner det i cheescakesmeten och mixa med en stavmixer, ta sedan fram en av formarna med nötbotten och fyll den med smeten. Ställ tillbaka den i kylen över natten, alternativt i frysen i någon halv timme innan du äter den.

För chokladcheescaken så är det bara att blanda samtliga ingredienser, även här med en stavmixer, fyll formen och hyvla över sockerfri choklad.

Jag brukar förvara dem i frysen och så tar jag fram dem någon timme innan de ska ätas. Har du väldigt bråttom går det bra att micra dem i några sekunder! Bon appetit!

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply