Uncategorized

Protein pepparkakstryfflar med havssalt

oktober 21, 2015

Glutenfri efterrätt Chokladtryfflar havssalt Chokladtryfflar

En skulle nu kunna känna att jag någonstans spårat ur med mitt användande av Kanelbulle protein men jag skulle vilja hävda att, är något tillräckligt gott så finns ingen anledning till att bryta ett vinnande koncept. Inte heller har jag just nu pengar till att köpa nya proteintillskott till mitt redan överfulla skafferi. Därav kommer här, ännu en gång, ett recept med just kanelbulle vassle som bas. Och jag höjer redan nu ett varningens finger, nästa inlägg kommer att göra det med haha :D

Pepparkakstryfflar, försök nummer dos. Och här satt det, on spot. Eller ett förtydligande; pepparkaksdegtryfflar. Chokladtäckta sådana, toppat med havssalt. Visserligen främst på grund av att jag brände sönder chokladen som egentligen skulle toppa dessa tryfflar. Men havssalt + choklad är liksom väldigt fint det med.

Receptet ger 6 stycken, relativt stora tryfflar. För mer är ALLTID bättre?! 

INGREDIENSER

  • 1 skopa Tyngre Kanelbulle Vassle
  • 2 msk kokosmjölk light (alternativt annan mjölk)
  • 2 msk mandelsmör
  • 2 msk sukrilett (eller annan sötning)
  • 1 msk bovetemjöl
  • 1 msk kokosolja
  • 1 äggula
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 tsk pepparkakskrydda
Sockerfria chokladtryfflar Pepparkakstryffel
TILLAGNING
  • Börja med att värma upp kokosmjölken tillsammans med sötning i en kastrull på låg värme, tillsätt sedan resterande ingredienser förutom proteinet och rör runt noga. När allting blandats väl, ta bort kastrullen från plattan och häll ner 1 skopa vassle.
  • Rör runt noga så att protein blandas väl. Låt sedan smeten svalna cirka 3 minuter och rulla den sedan till 6 bollar.
  • Smält sockerfri choklad i micron i en kopp, lägg ner en boll tills den täcks och lägg sedan upp på en tallrik. När alla bollar är klara ställ in dem i kylskåpet tills chokladen stelnat, innan den stelnat helt så strö över lite havssalt.

Enjoy! :D

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Sockerfria kokosrutor | Matkreation.se oktober 26, 2015 at 4:05 e m

    […] fanns det kvar ett stort glas med kokosmjölk light, efter att ha använt kokosmjölk till både pepparkaksbollarna och pepperakaksmuffinsarna. Så jag bestämde mig för att göra Coconut ice på alla de […]

  • Leave a Reply