Kitchen stories

Proteincheescake

januari 19, 2015

cheescake topping proteincheescakefitnessguru cheescake

Återigen måndag, vilket återigen betyder att vi har en ny vecka att få fylla med upplevelser. En ny vecka att få jobba mot ett bättre mig. Av någon anledning har jag de senaste veckorna sovit helt katastrofalt dåligt, k-a-t-a-s-t-r-o-f-a-l-t. Frukosten intas för tillfället strax efter 5 i brist på annan sysselsättning, därefter får jag ytterligare två timmar sömn innan väckarklockan ringer for real. Jag misstänker att det är en kombination av dåliga rutiner sedan julledigheten och den inre hetsen över Thailandsresan, som det visserligen är 5 veckor kvar till. Det blir alltid likadant innan jag ska resa, jag checkar ut ur verkligheten lite för tidigt och hoppas på att tiden ska gå lite fortare, ett tidigt täcken på att detta är på gång är försämrad sömn – men vanligtvis sker detta två veckor innan avgång, inte fem ;p Får försöka lägga mig tidigare helt enkelt och hoppas på det bästa. Jag har dock vaknat upp med samma låtrad på repeat i mitt huvud nu;

’Cause I wanna start living my life
Before I get much older

Klyschigt, men ja. The Arks Tell me this night is over. Men han har en poäng den där Ola Salo.

Lördagen bjöd på ytterligare ett benpass, fortfarande dålig i höften och jag börjar nu fasa för att det är en ordentlig överträningsskada jag dragit på mig. Men med nytt träningsschema så går jag snart ner till 2 benpass i veckan, det får duga. Men inga böj denna vecka heller, tänk smart. Söndagen bjöd på powerwalk med sällskap, eller snarare: When you take the POWER out of powerwalk. Is och slask… halt och blött. Vi gled fram i en timme.

Processed with Moldiv Processed with Moldiv

Hej älskade iphone-badrumsbilder. Kolhydratsökningen verkar ha gett resultat #carbsaregood. Trycket i benen talar sitt tydliga språk, carb up för curves. Och bakat har jag gjort i helgen också. Proteincheescake, vaniljsmak. Med massa choklad, inget är komplett utan choklad. Punkt.

INGREDIENSER

Bottenlagret

 • 1 Eat natural bar choklad
 • 1 dl mandelmjöl
 • 2 dadlar
 • 1 msk honung
 • 1 msk kokosolja

Proteincheescake

Topping 

 • några rutor 85 % choklad (alternativt Cavalier för helt sockerfritt)
 • Renée Voltaire Granola
 • några rutor Cavalier Vit choklad

proteinbar one whey isolate sockerfri cheescake

TILLAGNING

Sätt på ugnen på 190 grader. Börja sedan med att kärna ur dadlarna och krossa Eat Natural baren, häll ner dem i en matberedare tillsammans med övriga ingredienser för botten och mixa på full effekt, ta sedan fram en form – jag använde en brödform och delade av den i mitten med aluminiumfolie (därav ett besök till Royal design ikväll för att leta efter form med lämplig size för mellantingsmått) Olja in formen med kokosolja och tryck ut smeten i botten, grädda i ugnen i ca 15 minuter.

Mixa under tiden samtliga ingredienser för fyllningen med en stavmixer alternativt i en matberedaren till en slät smet. När botten har gräddats så plocka ur formen och häll över smeten, ställ tillbaka den i ugnen och sänk temperaturen till 170 grader och grädda i 40 minuter. Ta sedan ut kakan och låt den svalna helt, jag ställde den i kylen över natten.

Toppa den sedan med valfri topping, jag smälte chokladen i ett vattenbad och hällde sedan över mörk choklad, granola och toppade till sist med lite riven sockerfri, vit choklad. Enjoy! Denna var bra ;)

 

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/12850845/?claim=2zbu6q957q2″>Follow my blog with Bloglovin</a>

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply We were born to be real, not perfect | Matkreation.se januari 20, 2015 at 3:39 e m

  […] hade total ballat. Igår tog jag mig ett litet cheatmeal, en, kanske två.. eller tre portioner av proteincheescaken, och sedan vaknade jag av hunger återigen klockan 01:00 och satte i mig ytterligare en portion? […]

 • Leave a Reply