Kitchen stories

Proteinfluff på vassle

april 29, 2015

proteinfluff fluff

Och där träffade precis dagens första solstrålar min rygg genom fönstret, det närmar sig liksom Valborg vilket i vanlig ordning innebär en utebliven sol. Men nu tittade den fram, förträffligt trevligt. Jag vaknade med en dejá-vu känsla i kroppen när jag tittade upp mot den gråa himlen, i have seen this before. Det är fascinerade hur några dagars sol kan få oss att förtränga hela det forna, mörka vinterhalvåret. Att bo i Sverige kanske är som att föda barn, för det sägs väl att kroppen förtränger en hel förlossning. Vilket är anledningen till att man medvetet väljer att skaffa ett till barn. Den svenska vintern kanske är lite så…

Jag kan tycka att jag just nu längtar lite för mycket till Valborg och att jag möjligtvis har en lite för stor flaska bubbel som tålmodigt väntar till torsdag. Grillkväll med ett hopplock av gäster väntar på torsdag hemma hos mamma & pappa, precis som de gamla tiderna. Det är egentligen inte just Valborg, utan snarare det faktum att vi efter Valborg vaknar upp i Maj jag är taggad på. Vilket således innebär en potentiell värmestigning om vi har tur. Vilket i sin tur innebär gladare, soldyrkande svenskar.

Nu när jag insett att jag inte kan maxa var och varannan vecka inne på gymmet, då jag idag onsdag – fortfarande har en fruktansvärd träningsvärk efter måndagens pass, bestämde jag mig för mer kortsiktiga mål. Yogaposer, inget större krav på kontinuerlig träning. Utan mest ett sidonöje. Denna veckas pose blev Bird pose, som jag inte lyckats bemästra under Heat passen. Igår satt den, bilddokumenterad och allt.

Processed with MoldivProcessed with Moldiv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yoga, att bemästra sin egna kroppskontroll och styrka kräver inte något större engagemang än att fortsätta försöka – nu pratar vi alltså yoga på extrem hobbynivå som i 5 minuter efter något pass här och där. Nästa vecka letar jag upp en ny pose att försöka bemästra. Stay tuned- på måndag görs valet, men det här med att stå på huvud skulle kunna vara något då jag absolut, inte alls, lyckades med det sist.

Igår under min ligga-i-soffan-och-absolut-inte-röra-ett-finger kväll så mindes jag plötsligt fluffet, proteinfluff. Long time no see. Så den vanliga kvällskvargen fick istället ersättas av fluff, trots att jag inte fick upp volymen som på den gamla goda tiden när elvispen gick på högvarv så lyckades jag väldigt bra med smaken. Vilket egentligen, är det viktigaste. Just proteinfluff är ett fint alternativ till kvällsmål, eller mellanmål och kräver inte särskilt många ingredienser. En skopa proteinpulver och 1.5 dl frysta bär. Och det var det.

INGREDIENSER

  • 1 skopa vassle (eller kasein som faktiskt gör sig bättre som fluff) Jag använde Vanilj/ vit choklad
  • 1.5 dl frysta bär (jag använde frysta mangobitar)
  • 0.75 dl vatten

proteinfluff vassle

 

TILLAGNING 

Börja med att mixa bären med en stavmixer, tillsätt sedan 1 skopa proteinpulver och vattnet och vispa därefter med en elvisp. Vispa. Vispa och vispa lite mer tills du fått önskad konsistens.

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply