Kitchen stories

Proteinglass

juli 4, 2014

vaniljglassÄnnu en gång en gourmet frukost för mig. Japp, helt korrekt – jag åt glass till frukost. Återigen, det fin fina med välvalda ingredienser är att frekvensen av förtäring kan öka och det om något gillar vi. För att bryta nattfastan äter jag alltid protein på morgonen, givetvis går det att utesluta proteinpulvret i denna glass men då behövs mer smaksättning – mer vaniljpulver, agavesirap eller kanske någon annan kryddblandning – kakao/kanel kanske? Får fila på ett recept utan proteinpulver till nästa gång.

INGREDIENSER ( 2 portioner)

  • 250 g lätt kesella
  • 2 dl osötad mandelmjölk
  • 1 ägg
  • 2 msk sukrin (eller annan sötning)
  • 1 msk smält kokosolja
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 skopa Vanilla/ White chocolate från Fitnessguru (eller annat vassleprotein)

glassmaskin

TILLAGNING

Blanda samtliga ingredienser med en stavmixer, häll över i glassmaskinen och låt den gå till du får önskad konsistens. Har du ingen glassmaskin så kan du hälla över glassmeten i en bunke och ställa in den i frysen i ca 3-4 timmar, däremot så behöver du då röra runt i glassmeten två till tre gånger i timmen för hand för att få en glasskonsistens. När glassen är klar, skopa ut några kulor, toppa med jordnötssmör och liten riven, sockerfri choklad.

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

Jag använder mig av Krups glassmaskin, som går att köpa i nästan vilken elektronic affär som helst som säljer köksredskap. Mediamarkt vet jag har denna och den kostar ca 300 kr, går att köpa här. Helt klart väl investerade pengar, eller ja – trivs med att röra för hand 3 gånger i timmen i 3 timmar så får du självklart göra det ;p

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply recept sockerfri glass | Matkreation.se maj 28, 2015 at 11:27 f m

    […] några glassrecept hittar ni även här och här och så har jag även ett recept med Bara bär – utan glassmaskin […]

  • Leave a Reply