Kitchen stories

Proteinmaränger med sockerfri jordgubbssylt

februari 18, 2016

Någonstans i mitt öga befinner sig ett ludd (en ludd, ett ludd? Ludd i singular?) Vilket som, det stör mig och har gjort halva dagen haha och jag kan inte lokalisera det. Annars är jag trött och min coach kunde konstatera att jag spenderade halva träningspasset gnällandes. Över ganska exakt allt. Men väckarklockan ringde klockan 06 (då ska det tilläggas att jag igår också var på AW ) så jag var måttligt pigg. Nya fransar akutbokades igår efter att min franstjej blivit sjuk och med tre veckor gamla fransar går det inte att åka på semester (jag har liksom fransar kvar på ETT av mina ögon. Snyggt). De blev betydligt mycket kortare än jag är van vid, men helt klart bättre än det jag kom dit med.

Så nu är jag semester redo! Jag har mentalt checkat ut men måste tillbaka, snarast. Ännu har jag inte packat min väska och fortfarande så återstår det lite saker att ordna innan avfärden imorgon där flyget dessutom går två timmar tidigare än planerat. Min planering inför denna resa är under all kritik och jag ställde mig 06:05 imorse för att se om jag ens hade ett giltigt pass? … Vilket jag hade thank god.

Maräng med sylt

Istället för att packa min väska, har jag bakat maränger. Som visserligen var tänkta att ha som färdkost på ut väg mot Arlanda. Men så blev det givetvis inte, för jag skulle bara smaka på En….. 

Marmor tavlor House doctor

Beställt och hämtat ut ett sidobord har jag också gjort istället för att packa. Och borrat upp vår Marmorhylla från House doctor, som jag väntat på i 3 månader. Så nej, inte en sekund till kunde jag liksom vänta he he.

Materialmixen marmor/mässing är makalöst vackert. Och en kopparkruka på det, för att min matchning blev lite fel när jag trodde mässing och koppar typ var samma sak. 

Sockerfri maräng Tyngre maränger

Sockerfria proteinmaränger var det. Med jordgubbssylt.

Ett av de mellanmål jag slänger ihop när jag ville höja mitt proteinintag. Och se så många man får ;) Haha

Jordgubbsmaränger

INGREDIENSER

Sockerfria maränger

 • 1 dl äggvita (3 äggvitor)
 • 1/2 dl Vassle (Jag hade Tyngre jordgubbstårta)
 • 2 msk sukrilett (eller annan sötning)
 • vaniljpulver

Jordgubbssylt

 • en näve frysta jordgubbar
 • 1 msk chiafrön
 • 1 msk sötning

TILLAGNING

Börja med att slå på ugnen på 100 grader, ta fram en bakplåtspapper och lägg upp det på en ugnsform. Olja in pappret med kokosolja, så inte marängerna fastnar.

Micra jordgubbarna tills de blivit mjuka, mosa eller stavmixa dem och blanda sen ner sötning och chiafrön och ställ in i kylskåpet.

Ta sedan fram en bunke och häll i äggvitan, vispa den med en elvisp tills det blir ett hårt skum. Ta ut hälften av vitan och lägg det på en tallrik, blanda sedan i sötning, vaniljpulvret och proteinpulver i den äggvitan som är kvar i bunken och vispa igen med elvispen. Vänd sedan ner resterande vita i bunken med en sked – klicka ut smeten i önskad storlek och ha sedan i en tesked av sylten, låt dem sedan gräddas i ugnen i 1 timme.

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Karin Fitness & Hälsa februari 18, 2016 at 9:50 e m

  Visst är typ allt roligare än att packa?!! Som att göra sådana där kakor till exempel. :-)
  Ha en härlig semester!

  • Reply matkreation.se februari 18, 2016 at 10:11 e m

   Haha ja gud ja! Jag verkar komma på MASSA saker som bara måste göras här hemma. Typ NU och som inte kan vänta tills efter jag packat. Tack så hemskt mycket :)

 • Reply Linda Assarsson februari 19, 2016 at 12:27 f m

  Sen jag såg ditt recept på marängtårta för ett tag sen så har jag bakat marängtårta varje (!!!!) dag ;)
  Sååå gott alltså :)

 • Leave a Reply