Kitchen stories

Proteinmaränger

november 18, 2014

maränger proteinmaränger

Ny design. Woop. Något mer läsvänlig, förhoppningsvis. Om någon varit inne på bloggen under morgonen har ni antagligen fått följa ett intressant flöde. Ett byte av tema var och varannan minut, rubriker som suttit både upp och ner och ut och in. Och så vidare, men nu är det löst. Inte för att jag på något sätt kan ta åt mig äran, några vredesutbrott senare och stoltheten fick sväljas. Tur att man har tekniska kollegor, enligt mig behöver jag alltså hädanefter inte sköta något själv. Men tydligen så var det inte så det fungerade. Gårdagens frukost; proteinmaränger. Och dagens med för den delen. Och- antagligen varje morgon hädanefter, en bättre start på dagen. Att äta maränger till frukost, lika gott som det låter.

INGREDIENSER (ca 6 st)

TILLAGNING

Börja med att slå på ugnen på 100 grader, ta fram en bakplåtspapper och lägg upp det på en ugnsform. Olja in pappret med kokosolja, så inte marängerna fastnar.

Ta sedan fram en bunke och häll i äggvitan, vispa den med en elvisp tills det blir ett hårt skum. Ta ut hälften av vitan och lägg det på en tallrik, blanda sedan i sötning, vaniljpulvret och proteinpulver i den äggvitan som är kvar i bunken och vispa igen med elvispen. Vänd sedan ner resterande vita i bunken med en sked – klicka ut smeten i 6 portioner på bakplåtspappret och ställ in i ugnen i 1 timme. Så gott. Punkt.

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Saffransgröt med proteinsås | Matkreation.se november 27, 2014 at 3:05 e m

    […] blanda med 1 dl cashewnötsmjölk och häll över gröten. Recept på proteinmaränger hittar du här. Wake up […]

  • Leave a Reply