Kitchen stories

Proteinrik kaffeslush

maj 11, 2016

Morgonen började något skakis på Espresso house, jag var i stort behov av en Ischai. Gårdagens middag på Broms här på Karlaplan spårade någon gång under kvällen ur och hela 17 glas vin senare fick vi in notan som landade på strax över 3000 spänn. Haha vem tror vi att vi är egentligen…  Jag mår uppenbarligen som förtjänat idag. Framförallt ser jag väl ut som jag mår och fokuset denna dag ligger mest i att liksom överleva haha. Men dom här kvällarna är viktiga för mig, att få dricka vin, äta god mat (råbiff, jag dör så gott) och framförallt att få hänga en hel kväll med mina underbara tjejer- det ger så oerhört mycket glädje och energi… Vi tog dock ett gemensamt beslut idag angående nästa veckas date, det blir en nykter sådan. Spontant pitchades en power walk runt Djurgården hehe. 

Sockerfri iskaffeTrench

Och igår fick jag samtalet jag hoppats på, jag fick intervju på Berghs! Så himla glad, så nästa vecka ska jag dit. Okej, nervöst.

Linasmatkasse

I måndags gjordes även första receptet ur Linas Matkasse. Drömgott! Salviaströsslet blew us away och det fina med matkassen är framförallt att det öppnar upp för helt nya smaker. En har liksom aldrig lagat mat med salvia förut, men kommer definitivt att göra hädanefter. Kanske mest för att jag nu har salvia hemma då…..

salviastrossel bonpasta

Jag ska leta fram receptet till imorgon så får ni det då! Pastan byttes ut mot bönpasta för min del och gräddmjölken som skulle användas till kycklingen byttes mot kokosmjölk light. Ikväll blir det torsk med något, hmmm receptbladet ligger hemma men det såg väldigt gott ut!

Nu har jag fått i mig en 12-bitars sushi och precis som alla andra gånger jag valt 12 bitar så känner jag efteråt att jag skulle valt 15… Dagens ryggpass får helt enkelt flyttas till lördagens vilodag och istället blir det en promenad runt Djurgården, det gör mig nog gott skulle jag tro.

Proteinslush Iskaffe

Till receptet på kaffeslush, det ger cirka 5 glas skulle jag tro. Och till en side note; drick inte med sugrör. Det gick liksom inte, alls. Ät det med en sked från glaset ;) Jag vet inte hur jag tänkte surpla upp isklumpar med ett sugrör faktiskt. 

INGREDIENSER

  • 4 koppar starkt kaffe + 1/2 dl sötning
  • 3 dl mini mjölk
  • 1 skopa vassle choklad
  • 2 dl vatten
  • 8 dadlar
  • vaniljpulver
TILLAGNING
Börja med att mixa mjölk, vatten, vanilj, vassle och urkärnade dadlar med en stavmixer. Blanda kaffet med sötning och häll sedan ner i bunken. Blanda allting en gång med stavmixern och häll sedan över det i två matlådor och ställ in dem i frysen.
När de sedan ska serveras är det bara att skrapa med en gaffel, hälla upp i glas och häll över en skvätt mjölk och några droppar Maple essens… om en önskar. Läskande proteinslush helt enkelt! 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Linas matkasse recept | Matkreation.se maj 12, 2016 at 4:40 e m

    […] middag som var först ut var detta och jag har fått frågor på hur jag gjorde Salviaströsslet som fick toppa pastan, så vi […]

  • Leave a Reply