Health stories

Proteinrik Matchaglass med ugnsbakat päron

juni 15, 2015

matcha proteinglass ugnsbakat päron ugnsbakat päron med glass proteinglass recept

Jag beställde ju för ett tag sedan hem det japanska téet Matcha härifrån. Och som bekant hade jag alltså inga större förväntningar när det gällde smaken, men efter att ha vispat ihop en krämig Matchalatte dansade mina smaklökar natten lång. Alltså bokstavligen talat, jag misstänkte starkt att jag överdoserat koffein och att boven i dramat var just mitt nya Matchapulver. Men efter att ha somnat inom 5 minuter efter gårdagens glassintag tror jag nu i efterhand att jag under dagen hade druckit några för många koppar kaffe. Möjligtvis.

Smaken är svår att förklara. För den smakar grönt, det gör den. Men gott grönt. Båda gångerna jag tillagat Matcha har jag använt mig av blancherat mandelsmör som smaksättare, även det köpt från Nu3Och jag fortsätter nog gärna med det, smakerna tillsammans är gudomliga. 

Så Matchaglass blev det igår. Serverat med ugnsbakade päronhalvor med finriven, sockerfri choklad. Och det här glassreceptet kommer hädanefter att tas fram varje gång jag lagar glass. Konsistensen var perfektion. Likaså näringsvärdet. För hela glassatsen som blev cirka två portioner har du ca 370 kcal med hela 54 g protein, 14 g kolhydrater och 10 g fett

Glassen gjorde jag i en glassmaskin, har du ingen glassmaskin så gör glassen några timmar innan – ställ in i frysen och vispa runt lite då och då under några timmar.

INGREDIENSER (2 portioner)

Matchaglass

Ugnsbakat päron

 • 4 st päronhalvor i sockerlag (finns på konservburk)
 • sockerfri choklad, jag använde denna 100% kakao
 • 1.5 msk kokosolja

matchaglass sockerfri efterrätt

TILLAGNING 

Du behöver lägga in frysskålen till glassmaskinen i frysen dagen innan, gör du glassen utan glassmaskin så gör den tidigare på dagen och vispa emellanåt i några timmar. Har du glassmaskin, gör som nedan:

Börja med att sätta på ugnen på 200 grader.

Ta sedan fram en bunke och vispa upp äggvitorna till hårt skum, tillsätt mandelsmör och sötning och vispa igen. Blanda sedan ner proteinpulver, kvarg, mjölk och matcha och vispa igen. Skummet kommer återigen att bli rinnig.

Ta sedan ur 4 päronhalvor ur sockerlaget och skölj av dem under rinnande vatten – lägg upp dem på aluminiumfolie, häll över lite smält kokosolja och riv sedan choklad över halvorna.

Ställ in dem i ugnen i 15 minuter. Sätt under tiden på glassmaskinen och häll ner glassmeten. Låt den kylas i cirka 15 minuter tills du fått en glass.

Servera sedan glassen med päronhalvorna och ytterligare lite finriven choklad.

En snabb och otroligt, otroligt god efterrätt som kommer serveras många gånger i sommar hos oss.

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Johannes Sundlo juni 15, 2015 at 4:56 e m

  Alltså dina maträtter. Ge mig dem! Herregud så gott det låter.

  • Reply matkreation.se juni 15, 2015 at 5:00 e m

   Haha men tack! Den här, den var gooood. Haha ja, du ser hur tallriken såg ut efter att jag bara skulle ta ”ett så kallat smakprov” ;) …. vad det nu innebär :p

 • Reply nyttigt mellanmål kvarg | Matkreation.se juni 16, 2015 at 3:05 e m

  […] vet väl om att aluminiumburkar inte ska ställas in i kylskåpet. Och efter gårdagens recept med ugnsbakade päronhalvor så blev det några […]

 • Leave a Reply