Kitchen stories

Proteinrik saffransostkaka

april 8, 2016

Den här helgen kommer lägligt och det blir nästan lite långledigt för min del. Jag har tagit ut en semesterdag från jobbet på måndag, jag måste helt enkelt komma i fas med allt plugg. Haha livet ska inte vara för lätt vettni ;) Efter jobbet ska jag möta upp familjen och släkten för en gravöl för morfar som gick bort för någon månad sen. Jag grejar inte begravningar särskilt väl, vet jag av erfarenhet så att fira livet istället för att sörja döden kändes som ett fint sätt att säga hejdå på. Därefter beger jag och mannen oss till söder och Punk royale (har ni inte kollat in stället ännu, GOOGLA!) Jag är så pepp på den här middagen! Systemkameran är med och träningen har bokats om till på söndag, förhoppningsvis får jag ihop ett inlägg redan imorn om kvällen ;)

Saffransostkaka

Anyways, den här veckan har vi på Everyday stories mellanmålstema. Jag gillar mellanmål… inte lika mycket som kvällsmål, men ganska nära ändå. Och egentligen så äter jag ganska ofta samma sak till mellanmål, som till kvällsmål nu när jag tänker efter. Så dom båda är nog lika bra!

Sofia slår på stort och bjuder oss på 25 Goda och nyttiga mellanmål, den personliga favoriter där föll (OBVIOUSLY) på Friggs majskakor med jordnötssmör. Egentligen äter jag mest majskakorna för att ha något att liksom lägga mitt jordnötssmör på….. 

Karin tipsar oss här om kanelstekta äpplen med keso och grädde. Tar vi bort grädden och istället blandar ner en skopa vanilj vassle i keson (med lite sötning och extra vaniljpulver) är det faktiskt något som jag gör väldigt ofta hemma! Supergott! … kan iof tänka mig att den ÄR godare med grädde ;)

Och även Johanna kommer med några finfina tips, där chokladmoussen på banan och avokado…. förmodligen kommer blandas ihop av mig redan nu i helgen.

Protein ostkaka Ostkaka keso

Jag är lite av en kvällsätare, har alltid varit det. Jag gillar framförallt middag, vilket gör mellanmålet dessförinnan så viktigt för mig. Missar jag mellanmålet, tenderar jag att fullständigt slänga i mig middagen. Vanligtvis flera portioner också…. så pass hungrig att jag totalt missar mättnadskänslorna. 

Vrålhungrig är jag redan när jag lämnar kontoret vid 5, trots dubbla luncher så när jag väl kommer hem vill jag ha något snabbt. Blir det inte majskakor eller stekta ägg så blir det något proteinrikt bakgotte. Några gånger i veckan ser jag till att slänga ihop en sats proteinkakorsticky toffee granola eller som nu – proteinrik saffransostkaka

 Proteinostkaka saffran

Jag har gjort denna flera gånger tidigare, som efterrätt på helgerna på brukar jag använda 4% keso. Den blir snäppet vassare, men som mellanmål använder jag helst mini keso (man kan liksom äta lite mer på det viset serrni

Antingen äter jag den med Örnos Lågkalori sylt, eller som denna gång, med micrade blåbär. Supergott. Och superenkel att laga!

Protein ostkaka

INGREDIENSER (1 brödform. Ca 8-10 portioner)

  • 0.5 dl vanilj vassle
  • 3 dl keso (4 % eller mini)
  • 1 dl lätt kvarg
  • 2 ägg
  • 0.5 dl äggvita
  • 0.5 dl mandelmjöl
  •  1 dl sukrilett
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 tsk kokosolja
  • 1 påse saffran
  • vaniljpulver

TILLAGNING

Sätt på ugnen på 170 grader.

Blanda alla ingredienser i en bunke, med en sked. Om kokosoljan är för hård, micran den någon minut.

Smörj en brödform (eller någon annan form) och häll över smeten, låt den stå i cirka 10 minuter och när ugnen är varm. Ställ in kakan i ca 60 minuter. Ta ut den och låt den svalna helt, helst över natten men det går bra att äta den samma kväll med.

You Might Also Like

9 Comments

  • Reply Mellanmål utan kyskåp + fler mellanmålstips april 8, 2016 at 12:48 e m

    […] Filippa tipsar om en sockerfri saffranostkaka […]

  • Reply uppochhoppa april 8, 2016 at 1:14 e m

    Åh vad gott det ser ut. Men keso med fullfett, det kan du väl välja ändå. Ja. Jo, det verkar faktiskt nästan MER rimligt. Du lurar i alla fall inte mig något annat, he, he. Eller vänta, det kanske du gör den dag som du och Fanny står för fikat på ES-träff!? Kul att läsa om Berghs förresten, jag håller tummarna stenhårt!

    • Reply matkreation.se april 9, 2016 at 4:06 e m

      Fullfet keso går självklart lika bra! .. Och är verkligen lite godare. Men med det överskottet jag äter dagligen (vilket är en hel del haha, men att bygga krääääääver mkt MAT) måste jag hushålla lite och får jag välja – då äter jag hellre dubbla portioner hahah.

      Hahaha pressen på den fikan från oss matbloggare hehe :o Tack så mycket! :)

  • Reply Kanelstekta äpplen recept - mellanmålstips från Fitness & Hälsa april 8, 2016 at 1:50 e m

    […] Filippas proteinrika ostkaka […]

  • Reply Linda Assarsson april 8, 2016 at 2:16 e m

    Men seriöst!!! Detta ser ju så sagolikt gott ut ?

  • Reply Linda Assarsson april 8, 2016 at 2:35 e m

    Här kommer ett mellanmålstips från mig :
    http://lindaassarsson.blogg.se/2016/april/marangdrommen.html ?
    Älskar’t ❤️❤️

    Trevlig helg härliga du ??

    • Reply matkreation.se april 9, 2016 at 4:03 e m

      Åååå vad gott! Bra tips Linda ;) Maränger får jag typ aldrig nog av haha

  • Reply Mera mellanmål - Linnéa i USALinnéa i USA april 9, 2016 at 8:50 f m

    […] snyggaste bloggen i stan, tipsar om en socker fri ostkaka. Bilden ovan är såklart snodd ifrån hennes […]

  • Reply Semper glutenfritt | Matkreation.se maj 20, 2016 at 4:22 e m

    […] Här hittar ni fler tips på braiga mellanmål! […]

  • Leave a Reply