Glutenfri semmelkladdkaka | Matkreation

Min frukost-Questbar intas as we speak nedbrutet till små, små smulor som försiktigt får smälta på tungan vilket liksom förstör hela smakupplevelsen av just en Questbar. Men hej tandverk. Den senaste veckan har jag lagt mycket energi på att försäkra mig om att jag befinner mig nära en Iprenkarta, vilket tillfälligt går emot mina principer om att inte använda Ipren. Men den här visdomstanden som nu strulat de senaste fem åren har ännu en gång gjort sig påmind och svullnaden har nu krupit ner i halsen. Det blir flytande föda några dagar då, förträffligt nu när syster ska komma på lunch och söndagsmiddag hos mamma och pappa sedan väntar haha.

Glutenfri semmelkladdkaka

Men ah okej, till receptet då. Glutenfri semmelkladdkaka med vit choklad protein. Hela lägenheten doftade semla medan den gräddades i ugnen och slutresultatet blev över förväntan, den smakar verkligen semla. Och helt fantastiskt. Haha visst får man säga så om sin mat? Haha jag gör det förvånansvärt ofta :p

Semmelkladdkaka Semmelkaka

Så här startade vi alltså morgonen igår, en stor bit kladdkaka och en ännu större kopp kaffe. Lugnet denna helg har bjudit på var verkligen välbehövt och med helt ny energy välkomnar jag nu den kommande veckan. And it’s mah biiiirthday denna vecka. På torsdag fyller jag 25, men jag ser förmodligen mer fram emot middagen på Publico än själva fyllandet. 25 har jag alltid tyckt ha varit liiiiite gammalt haha. 

Glutenfri Semmelkaka Glutenfri semla recept

Till semmelkladdkakan då :)

INGREDIENSER (ca 6-8 portioner)

Semmelkaka

  • 2 skopor Myprotein vit choklad (alt vanilj, totalt 50 g vassle)
  • 1 tetra stora vita bönor
  • 1 dl rumstempererat, icke smaksatt kokosfett
  • 1 dl sukrilett (jag använde hälften strö och hälften melis. Men använd sötning som mäter som socker)
  • 2 ägg
  • 2 msk fibersirap
  • 3 tsk kardemumma
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vanilj

Mandelmassa

  • 0.5 dl mandelmjöl
  • 1 msk äggvita
  • en liten droppe bittermandelarom
  • 1 msk sötströ
  • 1 tsk vaniljpulver

Topping

  • 1 burk fullfet kokosmjölk
  • 0.5 dl sötning
  • 1 tsk vaniljpulver

Kokosgrädde Glutenfri semla Sockerfri semla

TILLAGNING

Börja med att slå på ugnen på 170 grader. Blanda sedan ingredienserna till mandelmassan i en kopp och ställ in i kylskåpet.

Blanda därefter alla ingredienser till kladdkaka i en bunke med en stavmixer (givetvis ska du hälla av vattnet från bönorna :p). Smörj en springform med kokosolja och häll över smeten. Toppa med mandelmassa, typ som på bilden.

Grädda sedan kakan i ugnen i cirka 27 minuter och när den är klar ställer du in den i kylskåpet, helst över natten för att den ska kunna sätta sig ordentligt.

Sedan är det bara att vispa upp den feta delen av kokosmjölken till grädde, tillsammans med sötning och vanilj och spritsa – eller sleva – över den på kakan.

Trevlig söndag!

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

3 Comments

  1. Kladdkaka? den ser int så kladdig ut utan mer som en sockerkaka, eller var den kladdig? :D

    • matkreation.se Reply

      Haha jaaa jag hade den inne för länge denna gång och då blir den mer som sockerkaka, tar man ut den lite tidigare (enligt den tid i det här receptet) så blir den kladdigare! Bäst om den då får stå under natten i kylen. Men den är lika god som kaka haha :)

  2. Pingback: Baby shower | Matkreation

Write A Comment