Kitchen stories

Proteinshake med saffransfluff

oktober 2, 2015

Proteinshake med saffran Saffransfluff Sockerfritt mellanmål

Och julen fortsätter att lysa med sin frånvaro, utanför fönstret. Här hemma är den igång för fullt. Jag vet inte riktigt vart hetsen kommer från, möjligtvis att jag målat upp julen som en fin tid. Vi har då flyttat in i vårat nya hem, renoveringen är klar och fantastiskt fin (peppar peppar) jag är färdigtävlad och får återigen njuta av en vinkväll med mannen min, och lussebullar.

Men det är det här med att leva i nuet. För det är också fint. Riktigt förbaskat fint faktiskt. Kanske inte just idag då, för återigen är jag hemma med tjutande öron och en kropp som inte riktigt kan skrapa fram tillräckligt med kraft för att möta världen. Men jag mår bättre än igår, mycket bättre och har till och med orkat poseringsträna. En sisådär tio minuter. Jag har nyligen upptäckt Hanna och Amandas Fredagspodd som fått agera sällskap till dagens hemmasysslor. Här har det bakats chokladkaka med nötkrämsfyllning och chokladfrosting, och det receptet kommer upp i helgen :D 

Better bodies mjukisar Lax med potatis

Ätit har jag gjort också, dagens lunch blev så mycket som spenatwok, lax med chili och koriander och kokt potatis. Till det dagsdosen av Omega 3, Zink och Matspjälkningsenzymer.

Annars blir det många proteinshakes mellan måltiderna. Jag har fått instruktioner av coach att hålla mitt proteinintag högt och se till att fylla på var 3-4 timme med protein. Allt för att motverka en för stor nerbrytning nu när jag inte kan träna. Men det är okej, jag måste lyssna på kroppen och ta det lugnt. Fortsätter jag tillfriskna hoppas jag kunna ta mig till gymmet på söndag. Men vi får se helt enkelt. 

Men i vilket fall så tog jag det här med proteinintaget på yttersta allvar. Och jultemat. Kanelbulleshake med saffransfluff. Det smakar precis lika gott som det låter. Om inte ännu bättre. Och ja jag inser själv att temat Kanelbulle har inkorporerats allt för ofta, kanske borde lugna mig på den fronten. Eller kanske inte. Vi får se… 

Proteinshake

INGREDIENSE (1 shake)

  • 1 skopa Tyngre Kanelbulle Vassle
  • 2 dl kallt vatten
  • 1/2 dl mjölk
  • 3 isbitar
  • 1/2 dl äggvita + saffran + sukrilett

TILLAGNING

Börja med att blanda mjölk, vatten, is och vassle i en shake. Skaka noga och ställ in shacken i kylskåpet.

Mixa sedan äggvitan till ett fast skum med en elvisp, häll i saffran och sötning och mixa igen.

Häll upp shacken i ett glas, toppa med saffransfluffet och ytterligare lite saffran. Och lite kanel ;) Drick med sugrör :)

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply