Kitchen stories

Pulled pork (nöööööt) burger

april 24, 2016

Pulled pork hälsa

Godmorgon! Mitt morgonkaffe intas just nu samtidigt som jag försöker skaka av mig två busfrön som vill sitta på mina händer. Katter har verkligen ingen känsla för någonting, efter att ha blivit väckt av dom båda för att deras matskål var tom var det bara att pallra sig upp, behövde ändå laga matlådor och kunde lika gärna få det gjort innan Tyngre Classic idag.

Helgen har känts lång, bra lång liksom och jag har lyckats beta av en hel del to do:s. Nemmen, man får visst mycket gjort när man inte dricker vin halva natten :o

Skrivbord

Fredagskvällen var pojkvänsfritt och därmed kvalitetstid med pluggandet, japp – så ser kvällarna alltså ut just nu ;p Givetvis i sällskap av dessa två små. En något sämre pluggmiljö.

Gårdagen började sedan med ett träningspass med pappa på SATS och sedan var det bara hem för att fortsätta plugga, färga utväxten och baka hamburgerbröd till middagen.

Glutenfri hamburgare hair colour Glutenfree bread

Okej, sliten efter ett 90 minuters armpass. På kvällen bestämde vi sedan möte i soffan klockan 9, sharp. Jag och mannen alltså, som hade bänkat sig framför datorn med datorspel medan jag betade av inlämningsuppgifter, tufft schema han måste ha….

Ljus Philips ambilights

Vi tände ljus och drog igång vår nya obsession 24 som vi plöjde till dess att jag somnade i soffan.

Pulled pork burger Pulled pork

Brödet gjordes enligt detta recept, förmodligen det ända brödet jag verkligen lyckats med hehe. 

Pulled pork görs vanligtvis på FLÄSKkött men då jag bunkrat upp med NÖTbog i kylskåpet bestämde vi att använda det istället, det är ett mycket magrare kött – vilket gör att det lätt blir torrt. Det är därför viktigt med mycket vätska. Pulled pork är ju vansinnigt gott, men möjligtvis inte det hälsosammaste om du ser till vad som vanligtvis används till såsen; Typ en flaska hickorysås, barbequesås och sedan whiskey. Och det är väl inga problem om det ska ätas någon gång på helgen, men nu ville jag göra matlådor på det som blev över från middagen – och föredrar då ett något sundare alternativ.

Mannen var skeptisk men det blev väldigt gott! 

Nu har jag inga exakta mått men på ett ungefär använde jag;

 • 1/2 burk krossade tomater
 • 1/2 dl kokosmjölk light
 • 1 msk grillolja
 • 1 msk honung
 • 1 msk balsamico
 • 3 pressade vitlöksklyftor
 • 2 tsk jerkspice
 • 1 tsk muskotnöt
 • chilipulver
 • havssalt

Och efter halva tillagningstiden (efter typ 4 timmar) så hällde jag över lite barbecuesås bara på köttet. Juste och LIQUID SMOKE som jag hittade på flaska (hur nice?!) Glöm inte att vända köttbiten efter halva tiden så att allt har täckts av vätska! Efter typ 8 timmar är det sedan bara att börja dra isär köttet med gafflar, amman sååå gott!

 

Okej, nu måste jag göra mig i ordning för Tyngre ;)

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Johannes april 26, 2016 at 11:15 e m

  Liquid Smoke är det shit till pulled pork! Brukar bunkar olika varianter i US när jag är där.

  • Reply matkreation.se april 27, 2016 at 10:17 f m

   Jag är frälst! Väldigt gott (Tummen upp) och jag misstänker att sommaren kommer att kantas av en ständig smak av smoke! ;)

 • Reply Länk-kärlek! - Kom igen Johannes! april 29, 2016 at 10:36 e m

  […] Om du undrar vad du ska laga för mat i helgen och inte vill äta pannkakor hela helgen har Matkreation ett recept som inte ser ut som en påse skridskor direkt. Pulled Pork Burger som är nyttig. […]

 • Leave a Reply