Kitchen stories

Rabarberkräm med mjölk

maj 30, 2016

Sockerfri rabarberkrem

Morgonen kunde inte ha börjat sämre för min del, haha härliga måndagshumör. Jag missade inte bara en buss, utan två. Första gången insåg jag att vi glömt stänga fönstret och därefter kom jag på att jag glömt träningsväskan hemma. Och huvudet är med idag?! Haha

create yourself tattoo

Här har ni i alla fall en av mina två nya masterpieces.

A successful life is lived through understanding and pursuing one’s own path, not chasing the dreams of others. Life is about Creating yourself?

Jag har alltid varit noga med att placera dem där de också går att dölja och visst kan jag ha en långärmad tröja de gånger det behövs. Men ärligt talat, när har en tatuering varit ett problem. Ärligt talat, pappa?! ;)

Gårdagen blev en riktig mysfest med hemmagjord pizza och The OC i sängen med lillasyster.

glutenfri pizza healthy pizza

Blomkålspizza hade önskats, inte av mannen då alltså. Han lagade i vanlig ordning pizza på färdigköpt pizzabotten haha.

pizza homemade

Som syrran ändå valde i slutändan, blomkålspizzan gick inte helt hem hos henne när hon satt med bitar från dem båda två framför sig.

couliflower pizza Pizza

Jag däremot tyckte förmodligen att det här var en av de bättre blomkålspizzorna jag ätit, botten var gjord enligt detta recept – men i aningen större mängd och med en helt ny rektangulär form ;)

Pizzan toppades sedan med tomatsås, champinjoner, parma och chevré och till sist med ett tunt lager mager gratäng ost.

rabarber sockerfritt rabarber

Till efterrätt blev det hemmagjord rabarberkräm med mjölk som tog cirka ingen tid alls att laga och som på grund av detta – definitivt kommer lagas fler gånger. Jag tänker mig en omgång kryddad med kanel som får ätas med kokosmjölk?! Schmaaaarigt!

INGREDIENSER (ca 3 portioner)

  • ca 500 g rabarber
  • 2 dl sukrilett (eller annan sötning som mäter som socker)
  • 2 msk honung
  • 4 dl vatten
  • 2 msk vatten + 2 msk maizena
  • 1 tsk vaniljpulver

TILLAGNING

Börja med att skära upp rabarberna till mindre bitar, jag skalade dem allihop innan för att få bort de värsta ”trådarna”.

Koka sedan upp alla bitar i en liten kastrull med 4 dl vatten, sötning och vaniljpulver. När det kokat i ca 5 minuter så blandar du maizena och vatten i ett litet glas och häller över blandningen i kastrullen, koka någon minut till och servera sedan krämen med kall mjölk! :)

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Linda Assarsson maj 30, 2016 at 1:31 e m

    Vilket enkelt recept på kräm! ?
    Vi åt massa hemgjord kräm när vi var små, så detta blir tebax till barndomen liksom! ?

    • Reply matkreation.se maj 31, 2016 at 11:36 f m

      Haha ja! Det går ju så snabbt och krävs typ iiiiinga ingredienser alls, jag åt mycket rabarberkräm som min farmor tillagade så jag är med dig på den ;)

    Leave a Reply