Kitchen stories

Raw choco chiapudding

juli 28, 2014

chiapuddingchokladLördagen spenderades på ett sådant där alldeles extra somrigt sätt, nere på bryggan i solen – till och med ett dopp i havet blev det, helt frivilligt! Det säger mer om vilken värme det var än om mina badtraditioner, för de är få- obefintliga, hatar att bada. Tills i lördags, då räddade det antagligen mig från ett nära-döden-värmeslag. Midnattsloppet närmar sig med lite för snabba steg och mitt ”det löser sig sen” tänk har övergått till ett panikslag som ständigt gör sig påmint varje gång en löpare passerar mig. Jag står nu mitt i ”det här kommer inte lösa sig, om inte jag löser det åt mig själv” tänket och löprundorna blir fler, och alltmer efterlängtade. Konstigt det där, hur snabbt det faktiskt går att bättra sin kondition – och jag njuter verkligen, tills jag i lördags fick den briljanta idén – jag springer milen. I 33 graders värme. Och gassande sol. Det var varmt, men jag tog mig runt – och efteråt, känslan är obeskrivlig. Just do it, liksom. I did it, det är bra, jag klarar mer än jag tror. När jag kom hem stod den där, Chiapuddingen som förberedes kvällen innan. Lifesaver, Ner i väskan, in i bilen och mot bryggan. Lunch, sol och bad. En bättra lördag.

Ingredienser (1 portion, en jag-har-sprungit-milen portion)

  • 4 dl osötad mandelmjölk
  • 1 msk kakaonibs
  • 1 msk kallpressad kokosolja
  • vaniljpulver
  • 2 msk raw kakao
  • 1 msk sukrin (alternativt agavesirap)
  • 0.5 skopa vaniljvassle (för ökat proteininnehåll, kan uteslutas)
  • 5 msk chiafrön

TILLAGNING

Börja med att hälla ner mandelmjölk, kakaonibs och smält kokosolja i en mixer, blanda i ca 10 sekunder. Häll därefter ner mjölken i en skål, eller i en burk och tillsätt vaniljpulver, kakao, sukrin och proteinpulver och rör om tills allting har blandats väl. Häll ner 5 matskedar chiafrön, rör om ordentligt och ställ sedan in burken i kylskåpet, helst över natten. På morgonen därpå så ta ut chiapuddingen och toppa med vad du vill. Perfekt efter träningspasset!

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

Jag superfoodade min chiapudding med gojibär, bi pollen, kakaonibs, hampafrön och lite sukrin. Antioxidantboost när den är som bäst!

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply