Kitchen stories

Riskakor med kikärtsröra & avokado

oktober 22, 2014

preworkout snackkikärtsröraIgår fick jag ett sådant där sms. ”meny knappen på din blogg fungerar inte på mobiler”. okej. Nähä. Frågetecken? Har du inget snällt att säga ska du inte säga det alls, typ. Men givetvis måste det lösas, och tre timmar senare kan jag nu meddela: menyn fungerar återigen för mobiler. Inte för att jag löste det själv. Någonstans mitt i alla css koder och dataspråk så svek mitt tålamod och jag var tvungen att erkänna mig besegrad, men nu är det löst.

Igår väntade ytterligare ett pass Hot MOJO. Klockan 19:30. En-mitt-i-maten-tid. Att äta middag innan kvällsträning har jag sedan tidigare lärt mig att inte göra. 1. jag har inte en stor måltid att se fram emot när träningen är klar. 2. Att äta soppa precis innan ett hi-intensity pass är ett misstag man endast gör en gång. Men jag behöver definitivt ett större mål än ett äpple.

Hence, riskakor. För ökad proteinhalt, kikärtsröra. Och en väldans fin kryddblandning. Ett stabilt mellanmål helt enkelt.

Som ni ser nedan har jag en förkärlek för buljonger, de passar med allt. Allt. Men givetvis går det att byta ut dessa ingredienser mot andra kryddor som ni har, om ni inte har dem hemma, vilket jag egentligen skulle rekommendera er att införskaffa. Jag slår ett extra slag för Hej Bombay! från Renée Voltaire.

INGREDIENSER (kikärtsröra)

  • 1 burk ekologiska kikärtor
  • 1.5 msk tahini (Jag använde en från märket MONKI)
  • 1 msk ekologisk lantbuljong orginal (denna)
  • 1 msk lantbuljong Hej Bombay! (denna)
  • 1/2 msk lantbuljong utan jäst och socker (denna)
  • 1 dl cashewnötsmjölk
  • havssalt

riskaka riskaka med avokado

TILLAGNING

Släng ner samtliga ingredienser i en bunke och mixa med en stavmixer, det blir inte mycket lättare än så.

Servera på riskakor med avokado och mini tomater. Ett perfekt litet pre workout snack.

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply