Kitchen stories

Rotfruktsfyllda rispapper med kycklinglårfilé

januari 18, 2016

Vårrullar

Imorse vaknade jag och kände att denna måndag kom väldigt lägligt. Gårdagen spenderades på ett vis den sällan gör, i soffan med en knut på huvudet och planer som inte sträckte sig längre än söndagsmiddag hos mamma och pappa. Jag kan knappt komma ihåg senast jag spenderade en dag med att göra ingenting, men en dag fick helt klart räcka och mina batterier är nu fulladdade för veckan. Eller okej, visserligen spenderade jag ca 95% av gårdagen ätandes så relativt sysselsatt höll jag mig.

Söndagshäng  

I lördagskväll hade jag tjejerna över på middag och möjligtvis ett för många glas rött för att må helt hundra igår. Men det är det som är det fina med dagar som inte kretsar kring dieter, att få spendera en kväll med dom bästa och några glas vin. Pratandes alldeles för mycket om allt och ingenting. Det är dagar som dom som gör att måndagen känns så inbjudande med allt som hör till med rutiner, tidiga kvällar och återigen tillbaka till kostschemat.

Till middag serverades receptet som kommer idag, men i lördags åt vi de rotrfruktsfyllda rispapprena med biffar gjorda på kycklingfärs, fetaost och färsk basilika. Och tzatziki på kvarg till det. Till efterrätt blev det en chokladkaka med apelsin. Och maten gjorde succé.

Minns ni Kikärtsgrytan med saffran serverat med rispapperssamosas pappa dängde till med när jag personligen befann mig i fasen jag äter bara torsk på dieten? Mitt svältande jag bestämde mig där och då att jag minsann också ska tillaga de där rispappersamosasarna dagen jag liksom återigen fick äta riktig mat. Och förra helgen gjorde vi slag i saken och fyllde dem framförallt med mycket jordärtskocka. Och de blev magiska! 

Vårrullar med sötpotatis Kycklinglårfilé

Rispapprena går förmodligen att fylla med nästan vad som helst och nästa gång tänkte jag prova med rostad pumpapuré och färsk timjan.

Ps. Ett tips är att plocka jordärtskockor på lösvikt – för att med omsorg välja de större, för det är ett jädrans skalande med dom där jordärtskockorna :p Ds. 

INGREDIENSER (8 st risrullar)

  • 8 st rispapper
  • 4 fasta potatisar
  • 2 sötpotatisar
  • ca 10 st större jordärtskockor
  • 2 msk kokosmjölk light (jag stekte sedan kycklingslårfile i resten av kokosmjölken med honung och soja) 
  • 2 vitlöksklyftor
  • kryddor efter smak men vi hade: Tandoori, curry, chili, gurkmeja
  • havssalt och vitpeppar
  • sesamfrön som topping

Vårrullar glutenfritt Rotfruktspuré

TILLAGNING 

Börja med att sätta på ugnen på 200 grader. Skala och skär upp jordärtskockorna, potatisen och sötpotatisen och lägg upp allting på två ugnsplåtar. Rosta sedan i ugnen i ca 30-40 minuter.

Sedan är det bara att hälla över rotfrukterna i en bunke, mixa till en puré tillsammans med kokosmjölk och mycket kryddor. Värm sedan upp vatten i en stor kastrull, doppa rispappret tills det blivit mjukt och lägg sedan upp det på en kökshanduk, klicka i en stor sked rotfrukspuré och vik ihop pappret. Gör samma med alla 8 rispapper, toppa sedan med sesamfrön och ställ in plåten på Grill, 200 grader i cirka 10 minuter tills rispappret fått en lite krispig yta.

Medan rotfrukterna rostade i ugnen passade jag på att steka upp kycklinglårfiléerna och slänga ihop en sallad.

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Emilia januari 31, 2016 at 11:58 f m

    Trevlig blogg!! :-)
    Vart kommer dina snygga tallrikar från?

    • Reply matkreation.se februari 1, 2016 at 11:03 f m

      Tack så jätte mycket :) Det grå fatet är från Mateus och den blå tallriken kommer från mammas porslinslåda, det krävdes lite övertalning för att få med mig den hem. Det är ju så härligt med fint porslin!

  • Reply Sockerfria cakepops | Matkreation.se februari 8, 2016 at 12:04 e m

    […] superhärlig, som alltid när den spenderas med min syster och fina Carro och till middag lagade vi rotfruktsfyllda rispapper, där vi alla satt och fyllde rispapper runt bordet med ett glas mousserande var. Runt klockan 22 […]

  • Reply Pumpapuré Recept Fyllda Rispapper | Matkreation.se mars 5, 2016 at 8:04 e m

    […] till gårdagens middag som vart en spinn på dessa rispapperna vi tidigare fyllde med potatis, sötpotatis och jordärtskockor. Och himlans goda. […]

  • Leave a Reply