Health stories

Ryck & krabbklor

september 22, 2014

Processed with Moldiv Processed with MoldivGårdagens traditionella söndagsmiddag bjöd på färska räkor och krabbklor som hette duga. Direkt importerade från Norge i mammas och pappas resväska efter helgens snabba visit. Söndagsmiddagen var lika trevlig som alltid, det blir så när alla bor under olika tak. Catch up time. På lördagens schema stod Mobility träning, rörlighetsträning. 45 minuters lidande, konsekvensen man får ta för brist på stretching. Jag har två val, börja stretcha eller boka in fler rörlighetspass, jag valde det senare alternativet. En snabb vända hem för att fylla på med ny energi och sedan tillbaka till gymmet. Teknikträning i ryck väntade. Det här med crossfit var det ja. Det hypade fenomenet som både fått ris & ros. Jag har länge varit splittrad till crossfit, bara tanken på att utföra mina marklyft under tidspress skrämmer rent ut sagt skiten ur mig. Men jag kan inte förneka att jag är lite nyfiken, fascinerad över den otroliga kontroll utövaren har över stången. Den styrka som krävs, den fokus de har. Jag ser Crossfittare som LCHFare – hängivna anhängare till vad som nästintill liknar en religiös sekt, med en otrolig tro på deras levnadsval. Jag har provat på LCHF, under en lång tid. Det passade inte mig, inte alls. Men jag har i alla fall provat innan jag uttalar mig. Träning ska vara kul, variationsrikt. Den teknik som krävs i styrkelyft bygger upp min kropp, anpassar den för vardagens små utmaningar. Det är det som lockar mig, att bygga en stark – och funktionell – kropp. Som orkar. Veckans projekt är spikat, att leta upp en crossfitklubb för helgträning. Tips på vart man som nybörjare kan träna tages tacksamt emot. Snart bjuder jag på ett recept på glutenfri oreocheescake. Stay tuned!

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply