Health stories

Ryggslakt och 25 års kalas

maj 17, 2015

IMG_2148 IMG_2196

What not to do. Blogga med mobilbilder. Vad gör jag? Ett helt inlägg :p Men nu var det liksom det som fanns tillgängligt. Gårdagen började som vanligt med ett träningspass, favoritpasset RYGG. Vi är tillbaka på vecka 1 i schemasnurran vilket innebär lägre vikter, högre repetitioner. Ingen big like på den, men som min pojkvän ständigt påpekar Det ena man vill, det andra man skallDärefter var det bara hem för byta om till en något mer reprensentable outfit, 50 års kalas. Det vill säga, 2 stycken 25 års firanden som slagits ihop till en drink. Ingen ville liksom ensam fira att åldern smyger sig på. 

Och så trevligt det var. God mat, bra styrt, trevligt sällskap och en helt fantastisk kväll. När de andra begav sig ut mot krogen beslutade jag att det var dags för hemfärd. De senaste helgerna har det varit mycket alkohol #notsofitness så framöver kommer jag att återgå till lugnare, nyktra helger igen. Det är det här med balans. Varken för mycket eller för lite av det goda. Japp, det var roligt så länge det varade men jag är väl i grunden not so much party och saknar mina lugna helger. Utan huvudvärk.

Och här har vi short people problem – detta ständiga problem med att saker och ting ställs, eller hänger, så himlans långt över marken varje gång.

IMG_2147 IMG_2200 IMG_2202 IMG_2201

IMG_2199 IMG_2149

IMG_2211 IMG_2210

 

Haha notera att min ena ögonbryn far iväg i varenda bild som finns på mig. Oklart det där. Och jag måste bara ge min klänning från gårdagen en fet tumme upp, den dolde liksom det som vill döljas och framhävde det som kan göras det. Bekväm som tusan. Alldeles för många kvällar har spenderats puppande över att klädvalet inte blev som tänkt…

Mitt här i mitt bakis-mat-tänkande hakade jag även upp mig någonstans på sötpotatisbollarna jag tidigare gjort. De här måste göras igen, för det var helt amazing. Så ikväll bjuder jag på detta recept som passar fint till en söndagsmiddag ;) Nu ska min vanilj smoothie som cirkulerat på näthinnan ett tag ordnas, trevlig söndag!

quinoaboll

 

INGREDIENSER (2 portioner) 

 • 1.5 dl vit ekologisk quinoa
 • 1 msk näringsjäst
 • Renée voltaire buljong Hej Bombay
 • 1 liten sötpotatis
 • 1 ägg
 • 1 msk fiberhusk
 • 0.5 msk tahini
 • 1 liten chili
 • 1 cm färsk ingefära
 • 2 vitlöksklyftor
 • kryddor efter smak (jag använde denna – stort tips)
 • salt & peppar

TILLAGNING

Koka 1.5 dl quinoa med 3 dl vatten och buljong. Skär under tiden upp sötpotatisen i bitar och koka den tills den blivit mjuk.

När quinoan är klar och vattnet har kokat bort, tillsätt 1 msk näringsjäst (alternativt riven parmesan) samt krydda med ytterligare lite mer buljong.

Ta därefter fram en bunke och lägg ner sötpotatisen, 1 ägg, 1 msk fiberhusk och 0.5 msk tahini – mixa med en stavmixer tills du fått en krämig puré. Smeten kan vara något hård, men den ska vara så. Finhacka därefter chili och pressa vitlök och ingefära i en vitlökspress – blanda ner detta i sötpotatispurén och tillsätt tillsist quinoan. Rör runt noga med en sked. Hetta sedan upp en stekpanna med olivolja, forma sötpotatisröran till bollar och lägg ner dem i stekpannan.

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply