Kitchen stories

Saffrans proteinpannkaka med vaniljkvarg

maj 17, 2015

Vaniljkvarg proteinpannkaka

Wow. Jag bländade in princip mig själv när jag la till bilderna, ögonen är efter de här regn-dygnen inte vana vid att se ljuset. Måndag morgon och Maj har hittills inte levererat i den mån jag förväntat mig, vart är värmeböljorna och vårsolen? Måttligt oinspirerande att vakna upp till regn varje morgon, men idag är det måndag. Och det, det tycker vi om. 

IMG_2264   IMG_2265

tumblr_no7v06f1xd1r3pkkzo1_500

Don’t be a square. Be the girl on the right. Hashtag Mondaymotivation 

Om det nu är det faktum att måndagar generellt känns som en omstart, eller om det egentligen bara är så att jag gillar att jag får återgå till mina rutiner är oklart. Men måndagar är väl helt enkelt underbara. 

Och morgonen började som precis alla andra dagar, alldeles för tidigt uppvaknade. Magen skrek av hunger. Kampen mot mig själv börjar. Jag förlorar, går upp och äter min älskade gröt. För att sedan gå tillbaka till sängen för en after-breakfast nap. Klockan är nu en timme ifrån lunch och jag hungrar bokstavligen talat ihjäl, mest för att min frukost intogs en evighet sen :p Stay strong. 

I vanlig ordning var det söndagsmiddag igår, denna gång host:ad av pappa själv då mamma är ute på resande fot. Ankbröst med sötpotatis pommes och apelsinsås. Väldigt gott var det. Nästan så att systemkameran ska börja åka med på söndagsmiddagarna, för familjen, ja de levererar i matväg =)

När vi sedan kom hem och det var dags för mitt kvällsmål kändes min standard kvarg inte lika aptitlig. Jag ville ha pannkaka. Punkt. Men gärna med en liknande näringsfördelning som jag borde äta enligt schemat, jag misstänker starkt att proteinet kan ha hamnat lite i skymundan till förmån för alkoholen denna helg.

Så jag tog de proteinrika ingredienser som stod närmast tillhands och resultatet blev en alldeles ljuvlig saffrans pannkaka. Med 279 kalorier för pannkakssmeten (utan kokosoljan för stekning och topping) med en fördelning på 11 g kolhydrater, 7 g fett och hela 42 g protein så gick det väl ingen större nöd på mig. Toppa hela kalaset med vaniljkvarg och hallonsylt och kvällen avslutas på bästa sätt.

Kalorier inklusive kokosfett och topping: 412 kcal. Tillagningstid: 10 minuter

INGREDIENSER (1 pannkaka)

Saffrans proteinpannkaka 

  • 1 skopa (30 g) One Whey Vanilla/ White chocolate (Fitnessguru)
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 ägg
  • 1 dl äggvita
  • 2 msk sukrilett
  • 1/2 påse saffran
  • 1/2 msk kokosfett för stekning

Topping

  • 50 g lätt kvarg Coop + 1 msk sukrilett + vaniljpulver
  • 1 dl frysta hallon + 1 msk chiafrön + några droppar stevia vanilj

Saffrans pannkaka

TILLAGNING

Börja med att hetta upp en liten stekpanna med kokosolja, häll ner alla ingredienser till pannkakan i en skål och vispa upp med en gaffel (eller en stavmixer) Häll över smeten i stekpannan och stek någon minut på både sidorna. Stek den inte för länge, då blir den torr men den ska vara tillräckligt fast för att kunna vända.

Micra sedan 1 dl hallon i 1 minut, häll sedan ner stevia droppar och chiafrön och låt sylten sätta sig i kylen medan du blandar ihop kvarg, sötning och vaniljpulver.

Och kvällsmålet (eller frukosten för den delen, är redo) Allt med saffran är liksom alltid gott. Och med vanilj. Och vit choklad. Ja, allt var bara gott gott gott. 

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply