Kitchen stories

Saffrans sötpotatispannkakor

april 3, 2015

saffranscrépes

glutenfria pannkakor

Fredag eftermiddag, det känns nästan som om jag i smyg håller mig hemma från jobbet, vilket jag naturligtvis inte gör men det här med påsk och påsklov har ännu inte sjunkit in. Med en pojkvän som hade sovmorgon från jobbet och jag som var totalt ledig så bestämde vi att morgonen skulle börja med en gemensam frukost vilket liksom aldrig händer då den ena parten inte äter frukost – vi kan alla gissa vem av oss det är. Det hände liksom inte denna morgon heller då vissa vill börja morgonen med ett bad och andra otåligt nog inte kan hålla sig borta från grötskålen tillräckligt länge :p Vi gör ett nytt försök imorn helt enkelt.

Efter frukosten begav jag mig mot gymmet för poseringsträning, vilket mer eller mindre är som att ta ett steg fram och därefter två steg bak. Det är det här med vändningar. Eller not so much. Det är det här med eleganta och sammanhängande vändningar. 

Processed with Moldiv Processed with Moldiv

Ursäkta rumpchocken. Jag har liksom själv blivit så avtrubbad efter all posering att backposen mer eller mindre känns som den mest naturliga ställningen i världen. Det är väl en himlans tur att det är så oerhört kul att poseringsträna, annars hade jag definitivt haft några tuffa månader framöver.

Efter poseringsträningen mötte jag upp min coach för ett bröstpass och ungefär en triljon set bänkpress senare fick vi bokstavligen tvingas ut ur gymmet när de stängde klockan 4. Det är något med att ligga under den tunga vikten som ska lyftas som rent ut sagt skrämmer skiten ur mig. Bänkpress är oerhört kul. Och tydligen har jag tekniken, den här över-rörliga ryggen gör äntligen lite nytta. Men jag får svårt att svälja och andningen är totalt icke befintlig. Vilket givetvis gör det svårt för mig att träna bänk utan passning. Men… det ska inte vara lätt.

Och som lovat, pannkaksfrukosten. Som för övrigt kommer få göra comeback redan imorgon för den var liksom bara väldigt väldigt god. Sötpotatispannkakor med saffran. Och hallonsylt.

INGREDIENSER (2 pannkakor)

Sötpotatispannkakor

Hallonsylt

  • 1 dl frysta hallon
  • 1 msk chiafrön

sötpotatis pannkakor pannkaksfrukost

 

TILLAGNING

Börja med att skala och koka sötpotatisen, vilket kan göras kvällen innan. Mixa den sedan med en stavmixer till en sötpotatispuré. Häll sedan direkt, eller på morgonen – ner resterande ingredienser och blanda igen tills du fått en smet. Hetta upp en liten stekpanna med kokosolja och häll över smeten och ”platta” ut den med stekspaden om den är något trög, vilket smeten blir av fiberhusket som ska hålla ihop pannkakan.

Stek den sedan några minuter på vardera sida, upprepa en gång till med resterande smet.

Värm under tiden hallonen i micron, häll ner chiafrön och låt sylten stå i ca 5 minuter. Bara väldigt, väldigt gott blev det! :D

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Low carb burgare & ekologiskt vin | Matkreation.se april 5, 2015 at 9:34 f m

    […] började med ytterligare en pannkaksfrukost, det här receptet men denna gång hittade jag alltså lila sötpotatis. Its the small things in life […]

  • Leave a Reply