Kitchen stories

Saffransbönpasta med kyckling och rostad paprika

mars 31, 2015

saffranskyckling saffranspasta

Men håll i hatten vad gårdagens middag vart god. En riktig fullträff så där. Bönpasta med en krämig kyckling och saffranssås, med en touch…eller två…av chili. Och lite lime på det. Igår kväll var jag alltså på HEAT, ett hög-intensivt konditionspass i SATS värmesal. Tänk dig 45 minuters plyo. Och burpees, i 38 graders värme. Ja där har du passet summerat. Det var, hur det än kan låta, fantastiskt roligt och definitivt något som kommer att petas in emellanåt. Nu är det dubbelpass tre dagar i rad, vilket förutom tisdagar med ett styrkepass och sedan yoga är något jag under min offseason ska njuta av att inte behöva göra. Men då jag har den fina möjligheten att beta av mina obligatoriska styrkepass på lunchen lämnas kvällarna fria för att utforska de många olika passen gymmet har att erbjuda. För träning ska vara kul, vilket variation är så ibland spicear vi upp kvällarna med något roligt pass.

Både jag och mannen kunde igår kväll konstatera att vi drabbats av någon form av tvådagars-baksmälla vilket vi främst såg som en indikation på att åldern börjar sätta käppar i hjulen, så förutom att vakna upp till strålande sol imorse var det uteblivna illamåendet en seger i sig. Men lättnaden ersättes ganska kvickt av träningsvärk efter gårdagens benpass. Träning går just nu förvånansvärt bra, jag känner mig riktigt stark och en hel del nya PB har på senare tid satts. Jag ligger på ett skönt överskott, där jag utöver det råkat sätta i mig både det ena och det andra som typ kommer i min väg. Ett energiintag som verkar förvärvas väl av min kropp för tillfället.

Processed with Moldiv

Här är alltså tjejen som inte kunde bygga ben men jag tycker nog att jag skymtar något där under. Och det här med att look like a lady, train like a beast sket sig ganska snabbt när jag under marklyften insåg att totalt 6 naglar kippats sönder. Score.

Tillbaka till the recipe.

INGREDIENSER (ca 3-4 portioner, eller matlådor)

Kyckling i saffranssås 

 • 800 g kycklinglårfilé
 • 3 dl kokosmjölk light
 • 1.5 påse saffran
 • 2 vitlöksklyftor
 • 1 tsk hey bombay från René Voltaire (alternativt någon annan buljong eller krydda)
 • 1/2 lime
 • 1 tsk chiliolja (alternativt 1 hel chili)
 • 1 tsk cayennepeppar
 • salt och peppar

Tillbehör

 • Risentas bönpasta
 • 2 gula paprikor
 • 1 msk olivolja
 • sallad

grillad paprika saffranspasta

TILLAGNING

Det här är liksom snabbmat när den är som godast.

Börja med att sätta på ugnen på 200 grader, skär upp paprikorna och lägg dem på en plåt med olivolja och havssalt. Rosta dom i ugnen i ca 20 minuter medan du lagar maten.

Skär upp kycklingen i bitar, stek den i olivolja i en wokpanna och pressa över vitlöksklyftorna och krydda med salt, peppar och buljong, chiliolja eller en färsk chili. När kycklingen börjat få färg – häll över kokosmjölken och saffranspåsarna och krydda sedan cayennepeppar och en halv lime.

Låt allting koka ihop på relativt hög värme för att få kokosmjölken att tjockna, smaka av så att kryddningen är bra.

När kycklingen börjar bli redo är det bara att koka upp bönpastan, när den är klar så blanda pastan med lite av såsen och häll sedan över kycklingröran. Toppa till sist med den rostade paprikan och servera med en sallad.

Smaklig måltid!

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply