Kitchen stories

Sallad med apelsin och honungsglaserad kyckling

februari 18, 2015

kycklingsallad avokadosallad

Så gårdagens middag blev lyckad. Det här, ska jag tala om, är hur snabbmat ska och bör se ut. För det är precis vad det är, en middag som går fort att tillaga, otroligt god men fortfarande hälsosam. Ingen kompromiss. Dagen började bra, med grötfrukost och stekta ägg. En kopp kaffe på det och lite Alex & Sigge och allt var frid och fröjd. Tills jag kom till Ropsten, där blev jag sittande i närmare 40 minuter efter problem med tunnelbanan, surprise. SL kan inte leverera, vilket hade varit något förlåtligt om det inte hade varit för priserna på SL kort. Och när jag efter mycket om och men, extremt försenad, kom till Östermalmstorg var det bara att börja traska upp för evighetsrulltrappan som aldrig tar slut och är avstängd. Träningsvärken gjorde sig mer påmind för varje kliv. Och det blev många. Jag övervägde starkt att stanna högst upp för en vattenpaus då de serverar de morgontrötta resenärerna en kopp vatten efter morgonpromenaden upp för trappan, men det är detta som kallas vardagsmotion. It should be a piece of cake. Så jag gick vidare.

Så mitt Iphoto dilemma har inte lösts och jag fick efter ytterligare två vredesutbrott inse att mina bilder är förlorade för gott från denna värdelösa bildvisare. Men de fanns där, allihop, på hårddisken. Tack och lov för en pojkvän som tvingar mig att backa upp. Men där fastnade jag, med 8 000 bilder av minnen. Några som gav mer avtryck än andra. Bland dem hittade jag alla mina formbilder. För det var det första min PT sa. Fota. Fota. Fota mer. Du kommer glädjas åt dem en dag. Och det var vad jag gjorde, inte alltid nöjd med resultatet, men nu finns de där.

Processed with Moldiv

Den första bilden är tagen i augusti 2013, 18 månader sedan. Dagarna efter mitt första styrkepass. 42 kg. Den andra bilden är tagen häromkvällen. Min första reaktion var skam och något ledsen, såg jag ut så där? Jag sökte mig till min PT i hopp om att få bort det där sista, envisa fettet. Det där fettet som egentligen höll mig fungerande och levande. Men så tittar jag bilden igen och känner bara en känsla. Stolthet. Det där har jag byggt, med hårt slit och en jädrans massa kärlek till vad jag gör. Det är en fin känsla, att känna att man hittat rätt.

Processed with Moldiv

Här är från dagens och gårdagens träningspass, jag trodde det skulle bli svårt att förändra mina vanor och mina tankar, men allt är så lätt när det känns rätt. Att boka in det där PT passet var nog mitt livs bästa beslut. Where there is no struggle, there is no strength. 

Tillbaka till gårdagens middag, avokado och fetaost sallad med solrosfrön och apelsin & honungsglaserad kyckling. Perfektion.

INGREDIENSER (2 portioner)

Kycklingen 

 • 300-400 g kycklingfilé
 • 3 msk honung
 • 1 apelsin
 • 2 tsk mald ingefära
 • cayennepeppar
 • havssalt
 • kokosolja

Salladen

 • salladsblandning
 • 1 avokado
 • 1/2 paket fetaost
 • solrosfrön
 • skalade hampafrön
 • olivolja (valfritt)

honungsmarinerad kyckling apelsinkyckling

Tillagning

Börja med att strimla upp kycklingen, hetta upp en stekpanna med kokosolja, lägg ner kycklingen och riv skalet från apelsinen över kycklingen, salta och stek sedan tills den fått färg. Under tiden kan du blanda ihop salladen. Häll sedan över honungen i stekpannan, dela upp apelsinen och pressa ner all saft – höj värmen, jag hade på max, häll över ingefäran och cayennepeppar och låt sedan allting glaseras. Allting kommer koka ihop och det är nu kycklingen får mycket färg.

Toppa salladen med kyckling och njut, den var god. Väldigt god.

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Helena februari 23, 2015 at 8:34 e m

  Good job!

 • Leave a Reply