Kitchen stories

Salsa Molcajete och varumärkessvammel

september 19, 2016

Jag sitter spänt och ivrigt bänkad i soffan i väntan på Idol, det är förträffligt att ha avverkat dagens to-dos och fortfarande ha tid över för sådant mys. Alldeles snart ska jag även gå igenom bilderna för blåbärscheescaken som bakades förra helgen så att jag får upp det receptet till er! Det är sjukt vad mycket man får mycket gjort när man faktiskt har mycket att göra.

Livet på Berghs kändes till en början som om folk hypeat upp mängden arbete men jag inser nu att de kanske hade rätt ändå. 

Arbetet i varumärkesstrategi varvas för tillfället med föreläsningar och ett nytt arbete i omvärldsanalys. Juste, sen har vi tenta på det också snart. Wohoooo. Men om saker och ting går som planerat är projektet med Renée Voltaire klart senast söndag och efter telefonintervju med Renée i fredags känns det som om det här kan bli riktigt bra. 

glutenfri-middag

Jag inser också att studentlivet möjligtvis inte är det mest ekonomiska, luncherna förbereder jag som alltid men långa dagar i skolan kostar dyra chiapuddingar från kafét. Jag måste bli bättre på att förbereda mellanmål, helt klart. Men å andra sidan har jag knappt haft tid att shoppa sedan skolstart så de kanske slår ut varandra ändå.

Jag får fila lite på mellanmål som tål att förvaras i en skolväska en evighet. 

Nä, nu börjar Idol så ni ska få receptet på det som förmodligen var den godaste salsan jag smakat från Linas Matkasse. Den smetades på ett Naanbröd för Olof och en glutenfri kreation för mig – så nästa gång ni lagar pizza prova denna! Eller som sås till grillad kyckling, blir nog perfa så!

Salsa Molcajete (2 portioner)

  • 3 tomater
  • 1/2 röd chili
  • 1/2 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 lime
  • en stor nypa havssalt

TILLAGNING

klyfta 3 tomater, grovhacka 1/2 röd chili och klyfta 1/2 gul lök. Lägg på en plåt och rosta i ugnen 10-15 min, eller tills allt fått ordentligt med färg. Lägg i en mixerbunke. Pressa ner 2 vitlöksklyftor och saft från 1 lime. Mixa med stavmixer. Smaka av med salt.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Isabella september 19, 2016 at 9:43 e m

    Hej! Maten på bilden ser helt fantastisk ut! Känner att jag bara måste äta det i helgen. Vad är det för något? Någon god ost gissar jag? :) och när jag ändå tar mig tid att kommentera: tusen tack för en bra blogg. Min favoritblogg!

    • Reply matkreation.se september 20, 2016 at 9:35 e m

      Men tack snälla Isabella! Jag lägger upp hela receptet nu i ett inlägg så får du allt där, för det var verkligen drömigt gott :D

    Leave a Reply