Kitchen stories

Salted Caramel kaseinpudding

augusti 7, 2016

Godmorgon! Jag har precis tryckt i mig 3 stekta ägg, en glutenfri brödskiva, 1 omega 3 och två HMB. Och en stor kopp kaffe på det med mjölk och Chailatte protein. Fint, dagen kan alltså börja och alldeles strax ska jag göra mig i ordning för att åka in till SATS Stureplan för ett armpass. Därefter möter jag upp Olivia för lunch i stan.

Konfa

Gårdagen spenderades nere i Trosa tillsammans med familjen för att plocka hem konfirmanden, som Olivia sa: Det är fint att se att Fiona följer i våra fotspår och inte räds att sticka ut. Det är alltså hon i blommig byxdress här ovan bland alla vitklädda ungdomar. 

När vi anlände i Trosa var gänget kaffesugna (gud så mysigt och pittoreskt det var där för övrigt).

Trosa

Så vi hittade en liten bod som kunde servera oss alla en kopp.

Bok Pappa Mamma

Loppis

Kafét var någon form av kombinerat café, loppis och auktionsställe. Mysigt ställe!

Tattoo

Jag personligen anser möjligtvis inte att jag innehar den mest kyrkliga looken haha men när prästen uttalade något om bröd och vin var jag och Olivia först upp längst mittgången.

midi dress

Olof tyckte det var på sin plats att våra själar rensades.

Jag blir ganska lätt uttråkad, vilket sedmera leder till rastlöshet och ett oändligt mobilkollande. Höken Olof bredvid fick ständigt påminna oss om att lägga ner mobilen, att sluta skratta, tt sluta flamsa jadajada. Men bortsett från det tyckte jag vi klarade oss galant, den gemensamma stunden 20 sekunder av tystnad satte mig och syrran på prov ;)

Kyrkan

Fast prästen som höll i gudstjänsten (?) var helt underbar! Rolig och avslappnad och konfirmanderna bjöd på både föredrag och sång – en riktigt, riktigt fin och typ lite hipp konfirmation.

Konfirmation

Och därefter bjöds det på lunch ute på lägret, Sportcamp Trosa, mer sång och mer tal. Supermysig dag!

Kaseinpudding

Nu måste jag göra mig i ordning för att åka in till stan och träna, men innan det ska ni få receptet på ytterligare ett kvällsmål.

Jag är som bekant en periodare och jag vet att det varit mycket kasein-recept på senaste men det är vad jag äter till kvällsmål just nu. Proteinrikt och håller en mätt länge, dessutom är det superenkelt att vispa ihop 2-3 portioner när man ändå är igång.

Vispat kasein

Jag vispar mitt kasein med äggvitor för att öka proteinet och få upp en större volym, denna gång tillsatte jag även en skopa Body science whey i smaken Salted Caramel (efter att ha sett hypen om den på Insta) Och ja, den var precis så god som jag förstått att den är!

När du tillsätter vassle till kaseinfluff får det en helt annan konsistens, den tappar tjockleken något och blir (speciellt efter en natt i kylskåpet) mer som en silkeslen pudding typ. Supergott!

Nu har jag inga exakta mått men på ett ungefär är det för två-tre portioner:

  • 1 dl äggvita
  • 1.5 dl kasein double rich chocolate
  • 1 dl Salted caramel whey
  • 1 dl nötmjölk/vatten
  • 1 msk kakao

Börja med att vispa äggvitan till ett hårt skum, häll sedan ner kaseinet och vispa igen. Tillsätt mjölk/vatten (börja med en dl) och vispa, häll ner vasslet + kakaon och fortsätt vispa- här får du sedan hälla i mer vatten om det behövs, det ska bli en lite smet som är något rinnig men ändå fast. Förvara sedan i kylen i en skål/burk med lock eller plast över.

Coconut syrup

Häromdagen åt jag den med Coconut syrup och granola men tror jag hittade bästa kombon igår: Jordnötssmör och kakaonibs!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply