Workout stories

Semesterträning

juli 18, 2016

Det här med att träna på semester vet jag att det finns delade meningar om. En del föredrar att vila under semestern, medan andra och då inklusive mig själv, ser semestern som ett utmärkt tillfälle att få in träningen i schemat utan att lägga pussel med dygnets alla timmar.

Det handlar under dessa veckor inte om att bygga muskelmassa, eller slita som ett djur bland vikterna och slå ett gäng PBn. Det handlar om att underhålla men främst egentligen bara att röra på sig. För att må bra.

Förra sommaren i Frankrike bilade pappa ner med diverse träningstillbehör, i år kom vi på att samtliga i familjen innehar ett SAS Silver kort vilket tillåter oss att checka in två bagage. Så även i år fick vi med oss ett mindre gym. Tillskillnad från förra året har jag lagt ribban lågt för mig själv, jag kommer att träna varannan dag och mer cirkelpass än ren ”byggning”.

Det är inte alltför ovanligt att jag i förtid brukar söka upp de lokala gymmen och börja mornarna där, men i år har jag tränat tungt under en lång tid och tillåter min kropp istället att återhämta sig under dessa två veckor. Men att ligga helt still, är inte riktigt min grej ändå.

Jag kommer att träna varannan dag och dela upp kroppen i överkropp/underkroppspass. Det händer aldrig hemma haha.

Dagens träning fick bli:

Semester trening Vacation workout Axlar

Fyra varv av: 

Rodd i TRX band (så många du orkar)

10 st Bicepscurls/arm

14 st Flyes för baksida axlar

Efter dessa 4 varv gick jag på nästa cirkel som var:

Mage TRX Workout vacation Back workout Workout back

14 st crunches i TRX band

14 st hantellyft åt sidan

14 st rodd med gummiband

Jag avslutade sedan passet med en tabata (20 sek vila aktivitet, 10 sek vila 8 varv) med ryggresningar och armhävningar.

Inte jätte tungt pass men det tog på krafterna och håller igång musklerna, precis så här jag kommer träna denna vecka. Har en inga hantlar kan man lyfta något annat tungt eller byta ut mot plyoövningar, jag lägger upp mer om det nästa träningspass, då jag tänkt köra lite plyo själv.

Nu måste jag napa, det var en tung dag med bad och dykning från klipporna haha. Ska se till att ordna bilderna så dom kommer upp imorn också :)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply