Health stories

#skärgårdsliv bildbomb delux

augusti 10, 2015

Skärgården

mjukis skjorts Olof

Så vi kom ut i skärgården tillslut, mot alla odds. Två dagar innan avfärd insåg vi att vi inte ägde ett tält och när det var löst insåg vi dagen innan att vi kanske borde förbereda mat för ett dygn utan matbutik. Så det var fullrulle där, timmarna innan. Jag pallrade mig till och med till XXL för att införskaffa metspö och en burk mask, som gav mig ett stort behov av att tvätta händerna så fort jag kom och tänka på att den låg där i min väska, hela fredagen haha.

Trots några mindre setbacks, som att vår ”uppblåsbara luftmadress” krävde ström och att den fick pumpas för hand, och som sedan läckte luft så det var som att sova ute på ett öppet, stormigt hav – ja då var det hela helt underbart. 

Snäll pappa som man har fick vi skjuts ut till naturhamnen Ägnö med motorbåten, där blev vi avsläppta med uppgiften att överleva natten i naturen. 

sommarbad

Sommarkväll bada

Bildbevis på att jag har badat. I Sverige. Motvilligt fick jag ta av mig tjocktröjan och ge mig ner i vattnet, badkruka som jag är. Men är man i skärgården, i augusti, då badar man. Punkt.

sommarbada

Efter badet provade vi fiskelyckan, och vi kan konstatera att tålamodet verkar vara något som försvinner med åldern. Som den gamla fiskare jag var i yngre dar kunde jag sitta hela kvällarna och titta på det där förbannade flötet i väntan på napp. Efter cirka 10 minuter började jag nu skrika något om att det inte verkar finnas någon fisk kvar i skärgården och att vi kanske borde ta och ge upp.

Fiskefisk

Men skam den som ger sig. I slutändan fick vi ge upp för vi fick så mycket fisk. Där hade vi kunnat stå hela kvällen och dra upp mört efter mört, vilket är helt värdelöst då de ändå måste släppas tillbaka pronto. Men lyckan av att se flötet sticka ner under vattenytan kan jag leva på ett tag.

Efter att vi både badat och fiskat hade vi kommit in i skärgärdsmoodet och beslutade att ta med vår kylväska och klotgrill för att laga middag uppe på berget.

grillkväll kvällssol

Det är inte varje kväll man äter middag till denna utsikt, magiskt. Vi grillade fläskkotletter som legat i marinad över natten och till det åt vi en potatissallad som jag förberett kvällen innan. Jag fick för mig att jag egentligen kanske är mer av ett naturbarn än stadsbo och att jag verkligen skulle hitta mitt inre lugn om jag bosatte mig ute i vildmarken… Men det kanske är mer av en önskedröm. Vilket vi framförallt fick känna dagen efter när jag kände mig ganska mättad på skärgårdslivet trots allt. 

campingkväll Napoleonvikensolnedgång

Vad som emellanåt händer med mina armar är ännu något oklart, jag må träna mycket triceps men ur vissa vinklar ser de fullständigt gigantiska ut. Efter middagen klättrade vi ännu högre upp för att se ut över hela Napoleonviken och för att fånga de sista strålarna innan solen försvann för kvällen. Lite upprepande att kanske ännu en gång beskriva tillfället som magiskt, men vi har för få ord i det svenska språket som beskriver kvällar som dessa.

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply