Health stories, Kitchen stories

Snabb wok och kryddtips

juli 24, 2014

wokEmellanåt vill även jag ha mat snabbt. Inget fix, inget don, inget tjafs. Min go-to är wok, snabbt & enkelt men ack så gott. Gårdagens wok slank snabbt upp på topp 3 listan, efter att jag kommit hem från den dagliga shoppingrundan på coop insåg jag snabbt att kokosmjölken så fint stod kvar på hyllan i matbutiken – wok utan kokosmjölk? För trött för att gå tillbaka och handla, så så fick det bli! Så kom jag på, nyligen införskaffades en burk vitlöksflingor, score! För alla er vitlöksälskare, har ni inte en burk Spicemaster ekologiska vitlöksflingor hemma så skall ni genast investera i en, ett riktigt kap det där! vitlök

INGREDIENSER (1 portion)

  • 200 g kyckling lårfilé
  • 200 g wok grönsaker
  • 1 paket shirataki fettuccine nudlar (eller de nudlar man önskar)
  • 1 msk glutenfri soja
  • salt & vitpeppar
  • paprikapulver
  • 2 msk vitlöksflingor
  • sallad
  • 2 msk röd pesto

TILLAGNING

Börja med att skära upp kycklingen i bitar, hetta upp en wokpanna eller en stekpanna med olivolja och lägg i kycklingen. När kycklingen har börjar få lite färg så häll ner wok grönsakerna och höj värmen. Krydda med salt, peppar, paprikapulver, soja och vitlöksflingorna. Jag brukar woka på hög värme så att allting får en krispig stekyta. Medan woken är igång så koka upp vattnet och lägg i nudlarna, när nudlarna är klara häll ner dem i ett durkslag och blanda ner 1 msk rödpesto – häll över nudlarna till woken, häll ner ytterligare en matsked rödpesto och stek upp tills du har en fin yta på allting. Lägg upp sallad och woken på en tallrik, toppa med mer pesto och vitlöksflingor och njut!

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply