Kitchen stories

Snabbmiddag: Omelett med broccoli och rökt kalkon

december 16, 2014

omelett bondomelett

Ungefär 5 minuter innan denna bild togs brände jag, rent ut sagt, skiten ur min hand. Och ungefär 5 minuter innan mannen satte in hela stekpanna i ugnen förklarade jag fint att stekpannan kommer att bli otroligt varm, så det kanske inte var så bra att ställa in den i ugnen – jo, men det skulle den. Självklart är det då även jag som greppar tag i handtaget, utan grillvante – direkt när den kommit ut ur ugnen. Ett handtag gjort helt i metall, jag kan meddela att det sved. Rejält. Jag somnade således med en kropp i chocktillstånd och ena handen instoppad i en påse frysta ärtor. Jag kan även meddela att smärtan fint gjorde sig påmind under dagens träningspass och under timmen på gymmet började både en och tre blåsor bubbla upp. Smidig som få, thats me.

Vi har en del go-to rätter hemma. Rätter när tiden inte räcker till eller orken inte riktigt infinner sig. Hej ungefär hälften av det svenska året… Men, en är bland annat omelett, vilket kan tyckas vara-fruktansvärt-trist men som faktiskt är både matigt och väldigt, väldigt gott. Igår kväll fick det bli ugnsbakad omelett, med ångkokt broccoli och rökt kalkon. Eller, typ in princip vad du nu önskar.

Ikväll väntar yoga, som jag måste – på grund av den ändrade tiden (??!) åka till direkt från jobbet. Helst skulle jag vilja åka hem och plantera mig i soffan, med vårt nyinförskaffade Tivo. Yes, Teen mom på inspelning. Men jag vet å andra sidan hur bra jag mår både under och efter yogapasset. Boka, and stick to the plan. Jag har en hel kväll därefter att lata mig. Igår fick jag även hem en ny leverans från mindre socker, påfyllning av sukrilett sötströ – mängderna som konsumeras här hemma är oroväckande haha. Men den förgyller både kvällskvargen och morgongröten, världens mest sötberoende icke sockerätare. Typ.

INGREDIENSER (2 portioner)

  • 6 ägg
  • 1 dl mini mjölk (alternativt cashewmjölk)
  • fryst broccoli
  • rökt kalkonskivor
  • salt & peppar

TILLAGNING

Börja med att sätta på ugnen på 190 grader, stek därefter broccolin tills den fått en krispig yta, vi ångkokade den i ett durkslag över en kastrull innan vi stekte den, klipp sedan ner kalkonen och stek ytterligare några minuter. Blanda ihop ägg, mjölk och kryddor väl i en bunke och häll sedan över kalkon och broccoli i äggstanningen. Häll tillbaka allt i stekpannan, stek i ca 5 minuter – ställ in stekpannan i ugnen och ta sedan ut efter ca 10 minuter (?) Exakt tid vet jag inte men ca 7-10 min. Ta ut – MED GRYTVANTE – och ät. Snabbt, smidigt, och gott!

mindresocker sukrilett

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply