Kitchen stories

Snabbt middagstips med lax

juni 14, 2016

Jag är relativt nyligen tillbaka på kontoret efter dagens bröst och tricepspass som jag på senaste har insett innehåller mer axlar och mage… Visserligen så är du aldrig starkare än din svagaste länk, så bröst får väl stå med på mitt träningsschema men allt oftare tycks jag liksom snacka bort de övningarna i förmån för axlar. Som behöver köras igenom oftare. Energin var inte riiiiiktigt där idag, haha jag kände mig stark – men saknade tryck.  Märklig kombo det där. 

rismeddadlar lax med koriander

Igår när jag kom hem kände jag mest att jag verkligen inte orkade laga mat och när jag gått till köket för att ta fram en skål med gröt såg jag påsen med de hackade dadlarna, bredvid den låg påsen med kokos vi använde till denna rätt. Dadlar (eller russin!) med kokos i ris är drömmen. Så jag bestämde mig för att laga mat ändå dååååå….

Ris med kokos       lax med koriander

I kylen fanns även vitkål kvar efter lammkorven med vitkål och ett broccolihuvud efter broccolipizzan haha som verkligen var inne på sin sista vers. Och nu när jag ändå listar rester från kylen kan jag meddela att det även stod ett glas med kokosmjölk där i. Yepp, en är hon som spar på allt.

Lax med kokosmjölk

Broccolin och vitkålen fick puttra i pannan med kokosmjölk och honung medan laxen skötte sig själv i ugnen och riset kokade på plattan bredvid. Inte så värst krångligt ändå tillslut alltså. 

Ombre

Om en timme möter jag upp min vapendragare till syster för att snabbt svänga förbi en Sommar Aw i stan.

Svart body

Det var dock inte lika varmt som jag trodde det skulle vara imorse så  lär väl frysa arslet av mig innan jag kommit fram.

Lax Middagstips

Okeeeeej, mycket bilder på ris här nu. Men det går liksom inte att poängtera nog hur god den här kombon är-. 

Så what to do då? Enkelt:

Laxen ska tillagas i foliepaket i ugnen: Folie, lax, massa kryddor, färsk koriander och 1/2 dl kokosmjölk. Vik ihop och ställ i ugnen i 25 minuter, 200 grader.

Riset skall kokas och när det är klart blandar du ner hackade dadlar, riven kokos, koriander och havssalt. Äsch så enkelt ;)

Skär under tiden upp broccoli och strimla ett halvt huvud vitkål, stek det i kokosolja och krydda med havssalt och garlic and peppar. Häll över ca 2 dl kokosmjölk light och 3 msk honung och låt sedan ligga och puttra i ca 15-20 minuter. Servera sedan alltsammans. Klart :D

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Sylwia | Vibrant Food Stories juni 15, 2016 at 8:48 f m

    Härliga bilder! Gott med vitkål i, ger lite lagom tuggmotstånd ;)

    • Reply matkreation.se juni 15, 2016 at 4:23 e m

      Tack snälla du! Verkligen, vitkål är underskattat – färsk vitkål är hur gott som helst i mat ;)

    Leave a Reply