Kitchen stories

Socker, gluten- och laktosfri chokladkaka med kokosgrädde

januari 7, 2015

sockerfri chokladkaka chokladkaka

Idag var en sämre dag på gymmet, alla dagar kan inte vara bra och det är dagar som dessa man uppskattar när det går så där förbannat bra som man hoppas på ;p Vågen visade minus imorse, vilket givetvis beror på vätskenivåerna nu med en månad av från kreatinet – fortfarande ett mentalt bakslag. Psyket är lustigt ibland, det kan spela en hel del spratt. Och JA, vågen visar ingenting förutom en siffra – den ska och bör inte användas som måttstock. Och framförallt bör den inte påverka ditt mentala, så jag ryckte upp mig och slutförde passet. Det går inte till världs historian, men det slutfördes så tummen upp för det. Och faan vad jag gillar böj, hatkärleken börjar övergå till ren och skär och love. Så mitt böj-straff i slutet av passet muntrade upp mig.

Och resultatet av mitt baklöfte gör återigen entré, denna gång en spinn på Gordon Ramsays Chocolate & Mint caramel cake – bortsett från mint och caramel och allt socker. Gluten-, socker- och laktosfri vilket in princip inte lämnar mycket kvar – Obs, detta avgörs dock av vilken typ av choklad som du använder. För denna använde jag en 70% choklad så beroende på allergi så anpassa denna.

Nackdelen med bakproduktion hemma är det faktum att det ständigt finns hemma, alltså ständigt suktande. Och ja, det blev chokladkaka till frukost. Både klockan 5 och klockan 7 imorse. Oops,

INGREDIENSER

 • 2 ägg
 • 3 äggulor
 • 4 äggvitor
 •  1/2 dl sukrilett
 • 1 msk kokosolja
 • 1 chokladkaka 70% (valfritt beroende på allergi)
 • 1 burk fullfet kokosmjölk
 • Valfri topping (jag hade glutenfria Oreos från Glutano)

kokoskaka kokosgrädde

TILLAGNING

Börja med att ställa in kokosgrädden i kylen över natten, helst. Sätt sedan på ugnen på 180 grader, ta fram en form och smörj den med kokosolja – jag hade en form som var 23 cm i diameter. Vispa sedan de hela äggen, äggulan och ca 1/2 dl sukrilett med en elvisp. Över ett vattenbad smälter du sedan chokladen tillsammans med 1 matsked kokosolja, blanda sedan ner chokladen i äggsmeten och vispa noga.

I en annan bunke ska du sedan vispa äggvitorna till ett hårt skum med ca 3 msk sukrilett, häll sedan över äggvitorna ner i chokladsmeten och blanda noga med en sked. Häll över smeten i bakformen och grädda den i 35-40 minuter.

Ta sedan fram en bunke och häll över den tjocka kokosmjölken som ska ha stelnat när den stod i kylen – alltså inte vattnet – tillsätt några matskedar sukrilett och vispa sedan till en grädde med en elvisp. Låt kakan svalna HELT innan du toppar med grädde.

Och för extra gotte toppa med nötter, torkad frukt eller vad som önskas. Enjoy!

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Petra januari 19, 2015 at 11:27 f m

  Fast sockerfritt, nja.. även 70%ig choklad innehåller socker och oreos också..

  • Reply matkreation.se januari 19, 2015 at 11:37 f m

   Hej! Absolut, för att hålla det HELT sockerfritt så använd Cavalier choklad, som jag brukar använda. Men ibland skadar det inte med lite mörk choklad :) Oja, Oreos innehåller socker, jag använder Glutanos som innehåller lite socker men när du får i dig denna lilla mängden av kakans topping så är det lugnt – men som sagt, byt ut toppingen mot något annat om du vill inte vill ha något socker alls :D

 • Reply Glutenfri Twix recept | Matkreation.se december 30, 2015 at 3:44 e m

  […] blir chokladkaka, denna för att vara exakt. Som istället för kokosgrädde, kommer att toppas med en chokladkräm. Jag […]

 • Leave a Reply