Kitchen stories

Sockerfri chocolate bark med kanderade pekannötter och gojibär

oktober 21, 2014

white chocolate bark kanderade pekannötterDet här med att ha obligatoriska godsaker hemma är viktigt. Hälsosamma alternativ när sötsuget slår till, det skulle möjligtvis kunna vara så att choklad helt och hållet inte kan placeras in i denna kategori. Men det är i alla fall sockerfritt. Och lite ska man väl få unna sig? Och här var jag finurlig, eftersom att jag har petat in både bi pollen och gojibär här så skulle man väl nästan kunna säga att det här är rena vitaminkällan, nästan. Och så har vi nötter, och nötter är bra. Det vet vi alla.

Igår kväll begav jag mig för andra gången till gymmet, ett konditionspass skulle betas av. Thank god för tyngre.se och deras poddcasts. Jag kan nästan se fram emot minutrarna på crosstrainern. Löprundorna har blivit allt färre desto längre in på hösten vi kommit, likaså känns kvällspromenader i mörkret inte lika lockande. Men ett konditionspass i veckan vill jag i alla fall få in, hålla uppe flåset. Och ikväll väntar ännu ett pass Hot MOJO, bikram yoga. Och det, det sitter aldrig fel.

INGREDIENSER

chocolate bark choklad med gojibär

TILLAGNING

Börja med att hetta upp en liten stekpanna, lägg ner pekannötter och klicka sedan i en matsked flytande honung. Rör runt i pannan och stek nötterna i ca 5 minuter på relativt hög värme, pekannötterna skall karamelliseras så honungen ska koka upp rejält. Häll sedan över nötterna på ett bakplåtspapper och låt dem stelna, se till att omgående diska stekpannan.

Ställ därefter en skål över en kastrull med kokande vatten, häll ner chokladen och kokosoljan och rör runt. Ta fram folie och vik upp kanterna på sidan så du har en mindre ruta, när all choklad har smält – häll över den i foliet och toppa med kanderade pekannötter och gojibär. Ställ in i frysen i ca 15-20 minuter.

Perfekt litet snack efter middagen. Enjoy!

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply