Kitchen stories

Sockerfri saffranskvarg med varma hallon

september 26, 2015

Saffranskvarg

Höstens färger paketerade in en liten, vit burk. Givetvis är det Saffran vi talar om, med ett täcke av varma hallon. För det är ju det här med dietmat, visserligen går den att variera men alternativen är inte direkt oändliga.

Äggvite pannkaka

Kvargen byts emellanåt ut till äggvitepannkaka, som ibland i sin tur byts ut mot äggvitefluff. Generellt så är det ändå kvarg jag äter till kvällsmål, även under icke-dietande-dagar och främst för att det är enkelt, och proteinrikt. Och protein tycker vi om ;)

IMG_6641 IMG_6626Dagens formbilder ger mig motivation, vikten går sakta nedåt och jag känner mig redan nu nöjd med vart jag är. Och det tror jag är väldigt viktigt att man kan få tillåta sig att känna. Att man känner sig nöjd. För i en bedömningssport som Bikini får man inte värdera sig själv och sitt arbete utifrån hur domarna dömmer, för min form må möjligtvis inte passa dem, men det är min form som jag jobbat hårt för att uppnå. Med 8 veckor kvar ska den givetvis slipas till, men på vägen dit tänker jag ständigt påminna mig själv om att jag gör så gott jag kan. 

En filmsnutt från dagens posering ligger nu uppe på min Instagram; matkreation.se om ni vill se hur det ser ut här på morgnarna. Mammas ända reaktion var asgarv så jag lämnar hur det ser ut osagt hahah.

Lindahls kvargSockerfri saffranskvarg

Dagen har varit förvånansvärt produktiv, det blir så när man ställer klockan på 9 en lördag. Men att jag sedan spenderade tre timmar på gymmet gjorde visserligen att jag ändå sitter här, med för få timmar på dygnet för att ticka måsten. Hur jag lyckades sysselsätta mig i tre (?) timmar på gymmet är oklart, men tiden bara sprang iväg. Någonstans misstänker jag att det berodde på alla minutrar av för mycket prat med de andra tappra själarna som gömde sig nere i källaren denna soliga dag.

Men full av energi var jag när jag kom hem. Nu ska middagen förberedas och sedan väntar kvällskvargen och filmmys.

Men nu till, vad som knappast kan kallas recept, men ingredienslista kanske (?) ;)

INGREDIENSER (1 portion)

  • 150 g Lindhals kvarg Vanilj
  • 2 tsk saffran (mycket är alltid bättre)
  • 1 msk sukrilett
  • vaniljpulver
  • frysta hallon

TILLAGNING

Blanda allting förutom hallonen, värm sedan hallonen i micron och blanda ner lite sötning. Häll sedan över hallonen på kvargen. Och tadaaaa!

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   * 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply