Kitchen stories

Sockerfri saffransostkaka

augusti 3, 2015

Sockerfri kaka Saffransostkaka sockerfri ostkakaDet är väldigt spännande, att jobba hemifrån och vänta på hantverkare. Som aldrig dyker upp. Det jag skulle vilja göra är att argt terror-ringa tills jag får ett svar, för nej – ingen vet vart de tagit vägen, skrika något om Respekt för andras tid, slänga på luren och avsäga dem jobbet. Men det går knappast, för inte kan jag sätta upp ett fläktskåp själv på väggen. Nej, artigt får jag sitta här hemma och avvakta tills jag fått ett besked om ombokning och vilken dag jag behöver ta ledigt från jobbet, igen. 

Färdig gnällt.

Istället svirade jag på mig hotpants och träningstopp och började morgonen med poseringsträning, det är liksom for real nu. Den 22 augusti träffar jag Frida Sjöström för den första riktiga poseringsträningen, och fortsätter vi i det här tempot lär det bli många, många fler haha.

Men till något roligare. Sockerfri saffransostkaka. Serverad med hemmagjord hallonsylt, i ett försök att hålla det helt hälsosamt & hemmagjort men när syster nämnde något om en burk hjortronssylt som befann sig i hennes kyl dröjde det inte länge tills vi skicka över henne för upphämtning.

Så till efterrätt i fredagskväll, som frukost på lördagen, som innan & efter träningsmål OCH SÅ VIDARE har denna förtärts, för den var liksom bara helt underbart god.

Glutenfri ostkaka

INGREDIENSER (1 brödform 1,7 liter)

  • 3 dl keso (4 %)
  • 1 dl lätt kvarg
  • 2 ägg
  • 0.5 dl äggvita
  • 0.5 dl vanilj vassle (jag använde Vanilj/ vit choklad)
  •  1 dl sukrilett
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 tsk kokosolja
  • 1 påse saffran
  • vaniljpulver

sockerfri saffranskaka Ostkaka

TILLAGNING

Sätt på ugnen på 170 grader.

Blanda alla ingredienser i en bunke, med en sked. Om kokosoljan är för hård, micran den någon minut.

Smörj en brödform (eller någon annan form) och häll över smeten, låt den stå i cirka 10 minuter och när ugnen är varm. Ställ in kakan i ca 60 minuter. Ta ut den och låt den svalna helt, helst över natten men det går bra att äta den samma kväll med.

Servera med hjortronssylt för det var så gott eller micrade hallon blandade med chiafrön och sötning. Vilket som, gör den – för den var tipptopp :D

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Sockerfritt Påskgodis | Matkreation.se mars 24, 2016 at 4:23 e m

    […] Denna står på min egen att-göra-inför-påsk lista. Sockerfri saffransostkaka […]

  • Leave a Reply