Kitchen stories

Sockerfria chokladpraliner med solrossmör

mars 30, 2015

sockerfria praliner glutenfria praliner solrossmör

Och äntligen är gårdagen över, något jag sällan känner på en måndag. De där helgdagarna är vanligtvis produktiva för mig, men inte igår. Vid 4 snåret trillade jag och mannen innanför dörren i lördagskväll, ja tekniskt sett var klockan bara 3 men i och med sommartiden var vi plötsligt ute väldigt sent. Så pass sent att när vi begav oss mot krogsvängen så hade de redan stängt haha. Här har vi alltså tjejen som senast är uppe till 11 en lördagskväll, som nu står och nekas i dörren för att klockan liksom är för mycket. Så det var bara att clear the schedule igår och inta soffläge. Återigen, den utan tvekan största anledningen till varför jag inte dricker mer än ett glas vin eller två så ofta. Jag är nu inne på dag 2 av skakigt mående. Men med baksmällor är det lite fake it till you make it, efter en dusch och ett ordentligt ombyte till något mer än mjukisar så mådde jag förvånansvärt mycket bättre.

Processed with Moldiv Processed with Moldiv

Älskar väl oklarheten i bilder efter att alkohol har introducerats. Everything is upside down. Tydligen kan man även dricka sig i form, jag vaknade upp hårdare än vanligt men insåg ganska snart att jag led av en rejäl jädrans uttorkning. Jag väljer helt klart en mjukare form framför gårdagens huvudvärk, alla dar i veckan.

Givetvis satt jag med näsan i mobilen under hela middagen i lördags för att följa Bikini fitness på Battle. Först och främst slogs jag över hur få de var som tävlade – om man nu jämför med Decembercupen och Lucia. Sedan är det fortfarande väldigt oklart hur domarna dömer, enligt mig. Fantastiska fysiker hade de alla, helt klart och placeringarna ifrågasätter jag inte. Det är svårt att avgöra genom en mobilskärm i stillbilder hur fysiken ser ut i verkligen och hur poseringen sitter. Men jag tycker ändå att det är svårt att veta hur hårda och muskulösa de vill att bikini tjejerna ska vara. Men nu är kanske inte mitt problem det här med att bli för stor, snarare tvärtom. Så jag hoppas på kombinationen av att jag lyckas lägga på mig en del massa och att tjejerna inte ska vara för stora :p

Himlans väldigt taggad blev jag i vilket fall.

Håpp, så mitt godisprojekt får skjutas upp och jag får försöka finna tid i veckan till att baka lite. En del kvällspass har jag bokat in kommande dagar och först ut är 45 minuters HEAT ikväll. Ett högintensivt konditionspass i 38 graders värme. Score.  Men frysen fick i alla fall fyllas av chokladtryfflar, med nötfri fyllning. Solrossmör.

INGREDIENSER

Sockerfri choklad 

Solrossmör

  • 1 dl solrosfrön
  • 1 msk skalade hampafrön
  • 1 tsk kokosolja
  • 2 urkärnade dadlar
  • vaniljpulver

påskskål sockerfri choklad

 

TILLAGNING

Börja med att göra solrossmöret genom att mixa solrosfrön tillsammans med kokosolja tills du fått en smör-konsistens. Blanda därefter ner resterande ingredienser och mixa tills du fått en slät smet.

För att göra chokladpraliner behöver du en pralinform i silikon son går att köpa på t ex Åhléns alternativt så går det bra med en vanlig isform – så länge den är i silikon.

Smält sedan kokosolja över ett vattenbad och blanda ner kakao, carob och sötning. Rör om ordentligt – häll sedan över hälften av chokladen i formen och ställ in den i frysen i 5- 10 minuter tills chokladen stelnat.

Lägg sedan en klick solrossmör (eller jordnötssmör eller vad du nu önskar fylla dina praliner med) och häll sedan över ytterligare ett lager choklad. Ställ in i frysen och låt dem stelna helt.

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply