Kitchen stories

Sockerfria macarons och bikini fitness workshop

mars 23, 2015

hallon macaron choklad macarons glutenfria macarons

Wow viken helg. Den har gått i 180 ganska exakt från tiden då klockan slog 5 i fredags. Tanken var att jag skulle lägga upp ett inlägg efter att jag kom hem från bikini fitness workshopen igår, men kroppen förmådde inte att resa sig upp ur soffan innan det var dags att åka på söndagsmiddag. Jag hade totalt checkat ut mentalt. Workshopen hölls av Helen Ahlson, Frida Bålefalk och Petra Kardell och var väldigt bra arrangerad, ibland tenderar dagar som dessa att bli långdragna med information som inte alltid känns relevant men inte igår, allt var verkligen matnyttigt. Och kul, helt fantastiskt roligt. Väldigt kul att träffa så många andra tjejer som valt att leva samma typ av liv, för en tävlingssatsning kräver verkligen livsstilsförändringar.

Dagen började med stretchning och därefter en föreläsning av Ulf Carlsson, som även gästat Body radio, som pratade om prestationsångest och skillnaden mellan prestation och resultat. Majoriteten av de som väljer att ta träningen till en tävlingsnivå drivs med största sannolikhet av samma kraft, de är tävlingsinriktade och ställer höga krav. Höga krav på sig själva och på utfallet, det är här vi måste skilja på prestation och resultat. Resultatet kan vi direkt inte påverka vilket vi kan med vår prestation. Vad händer om vi inte vinner? Dör vi?! Blir vi utstötta?! Hamnar vi i fängelse?! Långdraget. Men det fastnade, för mig. Egentligen så kan jag inte påverka hur domarna dömer, jag kan göra mitt bästa men inte mer än så. Jag kan inte påverka mina konkurrenter och jag bör av denna anledning inte heller fokusera på dem. Det kan låta logiskt, givet. Men spontant är det inte så man tänker. Vi vill ha kontroll, eller jag vill iaf. Hur går det för dem andra? Hur ser deras diet ut? Vilken färg på bikini har de valt? Och så vidare…

Det spelar ingen roll. För du kan inte påverka dem. Du kan bara göra Ditt bästa. Fokusera på dig själv.

Det tar jag med mig från denna föreläsning.

Sedan var det dags för poseringsträning. Och T-walk. Jösses, jag har 1. aldrig provat T-walk och 2. aldrig – under mina 2 poseringsträningar – övat övergångar. Mina obligatoriska poser vill jag ska sitta innan jag lägger in fler moment – men jag känner att efter igår är det dags att lära sig resterande del av poseringen också :p Med flera tjejer som skulle tävla på Alströmmer så var jag relativt ensam om att inte ha en så kallad färdig posering. Men så lärorikt det var. Och så skoj! Det är även kul hur poseringen skiljer sig så mycket från person till person, alla vill framhäva olika delar och alla har sin personliga touch. Fascinerande.

Summa summarum. Dagen var fantastisk så ett stort tack till de som arrangerat den!

I helgen bakades även, så kallade macarons. En med hallon/citron curd och den andra med choklad. Chokladen blev mer som en kaka, en VÄLDIGT god kaka. De har inte samma fyllighet som en vanlig macaron, därför att de liksom inte innehåller socker. No shit, men galet goda var de. Helt klart.

INGREDIENSER

Macaronsmeten

  • 1 dl äggvita + 3 msk sukrilett 
  • 3 dl sukrilett flormelis (går att köpa här)
  • 2.75 dl mandelmjöl
  • 1 msk raw kakao
  • 1 kapsyl röd karamellfärg

Fyllning

Chokladfyllning: Det som blev över från macaronsmeten (alt sockerfri nutella)

Hallon/ citron curd: Detta recept för lemoncurd + 2 msk frysta hallon

sockerfria macarons sockerfri macaron

TILLAGNING

Börja med att sätta på ugnen på 130 grader. Sikta därefter sukrilett flormelis (sockerfritt flor”socker”) och mandelmjölet ner i en bunke genom en sil och blanda ihop med en sked.

Ta därefter fram ytterligare en bunke och vispa 1 dl äggvita med 3 msk sukrilett tills du får ett hårt skum. Blanda ner mjölblandningen i äggvitan och vispa med en elvisp.

Ta sedan ur hälften av äggvitesmeten och lägg den i bunken du tidigare hade mjöblandningen i. Droppa ner 1 kapsyl med röd karamell färg i den ena smeten. Och 1 msk kakao i den andra smeten. Vispa upp båda med elvisp.

Ta sedan fram en ugnsplåt, lägg upp ett bakplåtspapper och smörj in det med kokosolja – klicka ut smeten till hallonmacaronsen med en SPRITSER – typ 5 kronors storlek – och ställ in i ugnen i 20 minuter. Koka under tiden upp lemoncurden och låt den sedan svalna.

När denna plåt är klar, låt dem svalna helt och spritsa under tiden upp chokladmacaronsen på en ny plåt – dessa blir hårdare på grund av kakaon. Ställ in även dessa i 20 minuter i ugnen. Lämna lite chokladsmet till fyllningen.

 

När allt har svalnat, fyll de rosa macaronsen med hallon/ citron curden och choklad macaronsen med chokladfyllningen.

Det kan verka mycket, men det är väldigt enkelt allting. Prova gärna, de var väldigt goda!

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply