Kitchen stories

Sockerfria proteinsaffranssnittar

december 15, 2015

Sockerfria saffranssnittar Glutenfria saffranssnittar Fibersirap

Okej, att göra en reverse diet bör kanske inte inkludera ovanstående till frukost. Men en av fördelarna med att inte vara på diet torde väl vara just det, att om jag nu vill äta saffranssnittar till frukost. Då gör jag väl det? 

Gärna med ett tjockt lager cashewsmör på också. Bara för att det är förträffligt gott. 

När jag som ett barn på julafton packade upp min monsterbeställning från Myprotein var besvikelsen stor när jag kom på att jag liksom var på diet och att jag därför fint var tvungen att ställa in samtliga produkter i skafferiet för att vänta på bättre, icke-dietande, dagar. 

Proteinhylla kök

Eller ja, det mesta åkte in i skafferiet medan en del åkte upp på min nya proteinhylla som numera finns i vårat kök. Hej lycklig tjej!

My protein nötsmör

Ps. Vem tycker på riktigt att de är i behov av 3 kg nötsmör?! 

Förutom av den självklara anledningen dåra att det typ, kan vara det godaste som skapats i ätbar-väg.

Innerligt hoppades jag på att proteinpulvret skulle smaka precis det som utlovats på paketet, för ibland tenderar namnen att lova mer än de ger. Och först ut för provsmakning blev favoritsmaken vit choklad som i alla fall, i dagens recept, smakade just det – vit choklad. Nu har jag ännu inte druckit en proteinshake, så där rakt upp och ner, så där kan jag ännu inte riktigt uttala mig. Men det kommer, stay tuned.

Till helgens drink bakades i alla fall, förutom de glutenfria lussebullarna, även proteinsaffranssnittar. Som innan de hunnit fotas, ätits upp. Förmodligen av mig själv dock, har ett svagt minne av att jag ständigt befann mig med en snitt i handen. Men inte mig emot, att få slänga ihop ytterligare en sats. 

Sockerfritt mellanmål Cashewsmör recept

De är så där härligt krispiga, men samtidigt lite sega inuti med en tydlig smak av både saffran och vit choklad. Och dom tar ungefär 5 minuter att slänga ihop. Alltså summa summarum, dessa kommer numera ständigt att finnas hemma hos mig :p

INGREDIENSER (ca 16 st)

Saffran snittarSaffranssnittar

TILLAGNING

Börja med att sätta på ugnen på 175 grader. Ta sedan fram en bunke och häll ner 1 dl kokosolja, se till att det är rumstempurerat, är det inte det micra det i cirka 10 sekunder. Blanda sedan ner alla ingredienser och rör om noga med en sked, är det för smuligt så häll ner 1 tsk vatten. Smörj ett bakplåtspapper med kokosfett, dela upp smeten i två delar och forma dem till två korvar (??) som du plattar till.

Grädda i ugnen i 8 minuter och ta sedan ut dem, skär upp dem i snittar och låt dem svalna helt innan du lyfter bort dem från plåten. De stelnar till när de fått svalna. Ät sedan och njut! 

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply