Kitchen stories

Sockerfria snickersrutor

maj 7, 2015

snickers snickerdoodle sockerfri snickers

Fredagen den 23 September 2011 tog vi ett spontanbesök över till Gröna Lund med båt, Veronica Maggio skulle äntra den stora scenen. 4 år sedan, vilket då skulle innebära att jag den dagen var 20 år. Jag- med knut på huvudet, iklädd byxdress och med mina hela 157 cm fick den dagen gå in som barn. Vilket på den tiden var typ något i stil med under 14 år eller något. Haha och med tanke på att vi den dagen hade åkt dit med det nya gänget med coola killar så var det här typ världens käfftsmäll. Men går jag runt i byxdress får jag ta och skylla mig själv. Ikväll ska vi vilket som tillbaka till Gröna Lund, iklädd skjorta för att återigen se Maggio. Sommarkänslor på den. 

Annars närmar sig helgen vilket innebär att det nu är två dagar kvar till London och jag är mer än pepp på de två restaurangbesöken som står inplanerade, givetvis ska allt det andra också bli kul, men just middagarna ser jag fram emot lite extra sådär #livetkretsarkringmat

Häromkvällen när mannen meddelade att han skulle bli sen hem tänkte jag att det var ett ypperligt tillfälle för mig att plantera mig i köket med projekt bakning och samtidigt titta på Robinson. Fördelarna med öppen planlösning, du behöver liksom aldrig välja. Du kan titta på TV OCH laga mat. Snickersrutor har jag länge velat prova, men aldrig riktigt gjort slag i saken då jag 1. inte ätit snickers på många år och därför knappt vet vad det är jag ska skapa och 2. det kändes som ett sådant omständligt projekt.

Vilket var väldigt fel, för det var liksom bara att mixa. Och sedan mixa igen och sedan frysa. Jag letade fram en bild på en Snickers, ni vet en sådan där äkta Snickers med socker och karamell och gud vet vad. Och därefter var det bara att börja prova sig fram, och en halleluja moment senare så satt jag där med DRÖMrutorna.

INGREDIENSER (ca 6 medelstora rutor)

Bottenlagret 

 • 1 dl ekologiska jordnötter
 • 1 dl mullbär
 • 1 msk kokosolja
 • 1/2 dl mandelmjöl
 • 2.5 msk kokosmjöl
 • 2 msk sukrilett
 • äkta vaniljpulver

Karamell lagret 

 • 8 urkärnade dadlar
 • 1/2 dl kokosmjölk light
 • några droppar Steviadroppar Karamell
 • 1 dl ekologiska jordnötter

Toppingen 

 • 1/2 chokladkaka Cavalier sockerfri choklad (alternativt mörk choklad)

glutenfri snickers

TILLAGNING

Börja med att kärna ur och blötlägg dadlarna i ett glas med vatten. Ta sedan fram en liten brödform/matlåda och klä den med plastfolie. Ta sedan fram en matberedare och mixa jordnötterna till ett smör, tillsätt mullbären och mixa igen – du kommer behöva skrapa ner kanterna några gånger. Tillsätt sedan resterande ingredienser och mixa en gång till – häll över smeten till din form och se till att botten blir ett tjockt lager. Ställ sedan in formen i frysen.

Häll därefter av vattnet från dadlar och lägg ner dem i matberedaren, häll över kokosmjölk och steviadropparna och mixa sedan tills du får en slät smet. Grovhacka jordnötterna och lägg ner dem i smeten och rör runt med en sked, ta ut din form och häll över ett tjockt lager av karamellkrämen på din botten. Ställ sedan tillbaka i frysen i ca 20 minuter.

Sedan är det bara att ta ut din snickerssmet, skära upp den i rutor och därefter micra chokladen och hälla över som topping. Anledningen till varför jag skär upp dem innan chokladen hälls över är för att chokladen annars bryts sönder när den stelnat och du skär i den.

 

Förvara rutorna i frysen och ta fram dem ca 10 minuter innan du ska äta dom. Alltså en DRÖM var dessa, så goda verkligen :D

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   * 

 

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Sockerfritt Påskgodis | Matkreation.se mars 24, 2016 at 4:11 e m

  […] Först ut- en av mina personliga favoriter. Sockerfria snickersrutor  […]

 • Leave a Reply