Kitchen stories

Sojadressing & Wasabisås

juni 11, 2014

soyasåswasabisås

INGREDIENSER

Sojadressing

  • 1 dl glutenfri soja
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk vatten
  • 1 msk honung
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 salladslök

INGREDIENSER

Wasabisås

  • 1 dl lätt kesella
  • 2 msk wasabi
  • inlagd ingefära
  • färsk koriander

TILLAGNING

Sojadressingen: Fin hacka salladslöken och blanda tillsammans med ovanstående ingredienser, låt såsen stå och dra något innan servering så smakerna sätter sig.

Wasabisåsen: Blanda kesella och wasabin noga, hacka därefter önskad mängd inlagd ingefära och blanda ner i wasabiblandningen. Hacka upp lite färsk koriander för garnering. För att variera såsen emellanåt kan man tillsätta kokosmjölk eller andra kryddor!

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

Dessa såser passar utmärkt till de vietnamesiska vårrullarna, eller hemmagjord sushi, eller till typ allt när jag tänker efter!

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply