Health stories

Söndagspreppande

september 20, 2015

Food prep

Här har det varit söndagsfeeling hela dagen, morgonen började återigen med sovmorgon. Jag kanske börjar bli lat :p Eller så inser jag att det faktiskt går att stänga av larmet när dagens agenda är relativt tom :p Direkt från sängen gick jag sedan med stapplande steg mot kaffet som var färdigbryggt, tack vare vår fantastiska kaffekokare med timer. Ni vet, en sådan där som löser problem man inte trodde man hade. Sedan svirades klackarna på och återigen var det dags för poseringsträning. Det finns två anledningar till detta ständiga tränande av posering. 1, det bara är så. Bikini är en bedömningssport, kan du inte representera dig väl. Ska du inte heller tävla i denna sport. 2, med min finmotorik så krävs förmodligen dubbelt så många timmar som för alla andra. Jag är tjejen ni hittar i baren (om ni mot förmodan hittar henne alls på krogen) av den enkla anledningen, jag kan verkligen inte synka armar OCH ben. 

Därefter kikade jag ut genom fönstret och insåg att dagen faktiskt bjöd på sol. Skickade ett sms till min vän och meddelade att innan vår söndagslunch så var det nästan obligatoriskt med en promenad runt kottlasjön. Tre timmar senare fick jag ta och pallra mig hem, veckans matlådor behövde påbörjas.

Matlåda Matlådor

Jag vet inte om det handlar om rutiner. Eller prioriteringar, men det är få i min omgivning som tar sig tiden att förbereda matlådor. En del tillagar lite mer middag, för att fylla morgondagens låda. Andra köper lunch ute. Jag vet inte, men även innan jag gick på kostschema – gjordes matlådor. Inte med den rutin som idag. Och inte varje dag, men de flesta dagarna. 

Varje lunchlåda behöver inte fyllas med samma mat, visserligen är jag här fel person att uttala mig. Jag gillar samma mat, så jag vet vad jag ska förbereda mig på liksom. En del lådor kan frysas in, andra kan få plockas fram till middag dagen tiden är knapp. Men matlådor, det är underskattat. Hur gör ni med luncher?

I veckans lådor fick det bli saffransris med köttfärs, eller lax. Och i andra ris med kyckling stekt i kokosolja med chili, färsk ingefära och Walden farms kalorifria pannkakssirap. Galet gott. Och som alltid, wokgrönsaker. Mest för enkelhetens skull vid massproduktion.

Nu väntar söndagsmiddag hos mamma och pappa :)

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply