Kitchen stories

Spaghetti carbonara

oktober 10, 2014

bönpasta carbonara ångkokt broccoliIgår tog jag en kvällspromenad med en av mina närmsta vänner. Kvalitetstid. Med mycket att prata om, som vanligt, gled diskussionen snabbt in på mående. Att prestera. Ambition. Och karriär. Om att vara nöjd, men inte nöja sig. För det är väl det som vi egentligen borde sträva efter. Att må bra i nuet.

Jag skulle beskriva mig själv som driven, målinriktad. Och ja, jag ska ta mig faan bli bäst på det jag tar mig an. Och prestationsångesten har alltid kommit som ett brev på posten. En känsla av totalt misslyckande när de eftersträvade resultaten inte blev som tänkt. Genom att tänka om har jag också lärt mig tänka rätt. Jag kan ibland skämmas när jag beskriver hur bra jag mår varje dag, inte hela dagen varje dag – men varje dag. Men varför är det mer accepterat att klaga och gnälla över sin situation, än att faktiskt hylla sina val i vardagen? För nej, jag har inte alltid mått bra. Vem har det egentligen? Men jag gjorde ett val. Ett aktivt val – och jag gör samma val, varje dag, när min väckarklocka ringer på morgonen. Att jag ska må bra. Make it happen.

Att vara nöjd, men inte nöja sig. Att ha viljan att sträva mot något, mot de mål man sätter upp. Men att samtidigt fokusera på vad du har idag. Hade mitt fokus enbart varit vad jag vill uppnå med min träning, mitt slutmål som jag en dag hoppas kunna uppnå, hade jag inte kunnat njuta av vägen dit. Och det är den som är den stora resan. Life is a journey, not a destination.

En liten mening med ett stort budskap.

Och på tal om att må bra. Jag har precis avnjutit de nya proteinchipsen; Protein Bites från Novo Nutrition. Med ett näringsvärde på 146 kcal, 20.2 g protein, 11 g kolhydrater och 2.5 g fett så satt de fint innan mitt axelpass. Så där har ni snackstips. Och ännu en gång på tal om något gott. Risentas bönpasta. Återigen, vilken fullträff! En helt ny värld av pastarätter har precis öppnats upp. Först ut, spaghetti carbonara.

INGREDIENSER (1 portion)

  • bönpasta spaghetti
  • 2 msk philidephiaost 3%
  • 2 msk cashewnötsmjölk
  • 2 ägg
  • 3 skivor kalkonbröst
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt & peppar
  • kryddor efter smak

pasta carbonara mini tomat

TILLAGNING

Börja med att koka pastan, ställ klockan på ca 8 minuter. Skär under tiden upp kalkon bröstfiléerna, jag använde sådana som man har som pålägg på mackan – och stek dem i olivolja, tillsätt sedan philidephiaost, cashewnötsmjölk och en pressad vitlöksklyfta. När pastan är klar, häll över den i ett durkslag och spola den under kallt vatten, lägg sedan över den i stekpannan och häll över 2 ägg. Rör om hela tiden så att allting blandas väl, äggen ska vara lite krämiga.

Servera tillsammans med ångkokt broccoli och en sallad. Så. Gott.

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply