Kitchen stories

Spansk chorizogryta och Careerday på Berghs

april 6, 2017

Imorgon är det Careerday och 9 byråer ska speedejtas på en dag. Så på 10 minuter ska jag hinna bilda mig en uppfattning om byrån, byrån ska hinna bilda sig en uppfattning om mig och där emellan ska jag undvika att lyckas skämma ut mig. Alla tänkbara scenarier har redan cirkulerat runt i mitt huvud. Jag själv är nöjd bara jag lyckas undvika 1. att säga fel namn till fel byrå och 2. pinsamma tystnader. Å andra sidan tenderar jag att nervösprata under pinsamma tystnader så egentligen är jag mer rädd för att säga för mycket om mig själv.

Men det går nog bra får en hoppas. Kan alltid hitta en backup bransch att nästla mig in i, i värsta fall.

Den där hemmarenoveringen jag absolut inte skulle ge mig in i för några veckor sedan, gjorde jag ändå. Med våren kommer viljan att förändra och vårat hem är nu piffigt och redo att möta en ljusare tid.

Mitt projekt med att hitta ett armeringsjärn som kunde pryda vår vägg med små festliga kaktusar är uppe och jag är helnöjd. Breathe står det där uppe också. Olof tycker det är klyschigt, jag tycker det är nödvändigt.

Här har det annars precis avnjutits ett Linas-recept som går på cirka ingen tid alls. Och det ska ni nu få. En annan ska sätta sig och beta av lite projekt! Men med en återkomst av ljus så är det betydligt mycket lättare att fota mat, vilket också innebär betydligt fler uppdateringar här framöver!

Till chorizogrytan med gul paprika. receptet ger 2 portioner.

INGREDIENSER

250 g chorizofärs
1 förp krossade tomater
1 förp röda linser (sköljda och avrunna)
1/2 rödlök
1 gul paprika
1 dl vatten
1 vitlöksklyfta (pressad)
1/2 tärning kycklingbuljong
1 tsk paprikapulver
1 tsk harissa
havssalt
1 dl matyoghurt eller lättkvarg
1/2 knippe salladslök

TILLAGNING

  1. Klyfta 1/2 rödlök och 1 gul paprika.

  2.  Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs lök och paprika 2-3 min. För åt sidan i pannan och fräs ca 250 g chorizofärs.
  3.  När färsen fått färg, blanda ner 1 vitlöksklyfta (pressad), 1 förp krossade tomater, 1 dl vatten, 1 förp röda linser (sköljda och avrunna), 1/2 tärning kycklingbuljong, 1 tsk paprikapulver, 1/2 tsk salt och 1 tsk sambal oelek. Låt sjuda 5-6 min, eller tills färsen är genomstekt.
  4.  Strimla 1/2 knippe salladslök och strö över grytan.
  5.  Servera spansk chorizogryta med 1 dl matyoghurt eller lättkvarg.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply