Health stories, Kitchen stories

St Tropez

juli 7, 2015

Namnlöst-1

St tropez båt

Troppan

Nu skulle jag kunna börja med att vi åter igen har spenderat en dag vid poolen. Men det har vi inte. Nej. Gårdagen spenderades i St Tropez, ja dagen var att ta i. Några timmar tills solen tog kol på oss, men vi hörde rykten om att dåligt väder var på väg att göra entré hemma i Sverige så här är det färdig gnällt på värmen, som imorn väntas bli 38 grader. I say no more.

St tropez

St Tropez var helt klart vackert, om än mindre pampigt än vad jag trodde det skulle vara. Mer glassätande turister än stekiga jetsettare. Men å andra sidan var vi där en måndag. Mitt på dagen. Kanske inte är helt rätt tidpunkt för att se den vilda sidan av ön?! 

bläckfisk sallad tryffle potatismos

Men lunch blev det. Och kan man inte bestämma sig, ja då beställer man två rätter. 

Bläckfisk sallad, mer av en ceviche skulle jag väl vilja påstå. Och potatismos med tryffel som var så där gott att jag starkt övervägde att peta in ansiktet i kastrullen för att slicka upp det där lilla som satt kvar i kanterna. Och glass åt vi. Som jag tjatat om sedan vi kom till Frankrike.

Stranden olivian

Idag åkte syster nummer 1 av 2 hem, vilket påminde oss lite smått om att det endast är 3 dagar kvar för oss. Som det ska njutas, solas och ätas de sista dagarna :) 

DSC_1849

Fiona

poolhäng

Vissa borde hålla sig till sådant de kan bäst. Jag kanske är mer av en landkrabba trots allt. 

Nej, nu ska duschas efter mitt träningspass och sedan solas. Idag väcker vi liv i ett gott kvällssnack, för den som gillar lakrits. Men för all del, gör man inte det – byt ut lakritspulvret mot något annat. Frysta hallon? Kakao? Som vi sagt förr, våga prova. 

lakritsfudge

fudge

INGREDIENSER (ca 7 st)

  • 13 färska, urkärnade dadlar
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 msk kokosolja
  • 0.5 msk lakritspulver (jag använder detta, köpt på ecoist i stockholm)
  • havssalt
  • vaniljpulver

TILLAGNING 

Släng ner samtliga ingredienser i en matberedare eller i mixa och mixa på full effekt tills du får en slät smet, häll över smeten på ett plastfolie som på bilden ovan, vik över kanterna och platta till – släng in gottepaketet i frysen (helst över natten, annars i någon timme) och ta sedan fram och skär upp i bitar.

Toppa med ytterligare lite havssalt! Fantastiskt gott.

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply