Kitchen stories

Sticky toffee pudding granola med fikon och mörk choklad

december 23, 2015

Protein granola Glutenfri granola

Okej, jag åt granola till frukost. Och lunch. Och till middag. Vilket inte riktigt var tanken, men ibland när något bara blir så där perfekt-gott så tänker jag tyst för mig själv att jag liksom bara äter upp det, så har jag det ur världen och så kan jag imorgon återgå till att inte äta frukost, tre gånger på en dag. Vilket är en bra tanke, tills jag nu insåg att jag ska hoasta brunch på söndag och därför visst kommer att göra denna igen. 

Men den var så god att jag överväger att sätta in den som ett stående inslag i vardagen. Sticky toffee pudding protein granola. Bra saker, förtjänar långa namn. Punkt.

Jag är en lite av en Granola-person. Müsli i alla ära, men det är liksom inte granola. Jag gillar sött på morgonen och det här är lite som att äta kaksmulor. Stora sådana i mjölk. Med hackade fikon och mörk choklad, serverad i en skål pistagemjölk. Förträffligt.

Har ni nu inte inte Sticky toffee pudding protein så går det lika bra med något annat vassle, eller utan. Your choice, men det som jag använde går att klicka hem här. Det fina med granola, om vi bortser från att allt med granola är fint, är att du egentligen kan blanda ner vad du vill. Förslagsvis nötter kanske? Eller någon annan torkad frukt? Vad du vill. Även om jag personligen fann kombon fikon och mörk choklad fantastiskt ;) Protein chocolate Granola

INGREDIENSER (ca 3 portioner)

 • 1 dl havregryn, mixat till mjöl
 • 2 dl havregryn
 • 1/2 dl linfrön
 • 1 skopa sticky toffee whey
 • 3 msk vatten
 • 2 msk honung
 • 1.5 msk cashewsmör
 • några droppar toffee Flavdrops
 • 1 tsk vaniljpulver
 • en nypa havssalt
 • Mörk choklad och torkade fikon, hackat

Homemad granola Pistagemjölk

TILLAGNING
Börja med att sätta på ugnen på 170 grader.
Blanda sedan 1 dl havregryn till ett mjöl, tillsätt sedan resterande ingredienser (förutom chokladen och fikonen) och blanda runt noga med en sked.
Häll ut klumparna (??) på ett bakplåtspappersklädd plåt och ställ in i ugnen i cirka 7 minuter. Låt sedan svalna helt och blanda sedan ner hackad choklad och torkade fikon.
*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Clara Toll december 23, 2015 at 9:40 e m

  Det där ser SÅ gott ut! Måste testa helt enkelt!

  • Reply matkreation.se december 26, 2015 at 5:13 e m

   Tack snälla och gör verkligen det, solklart mycket godare än de du hittar i butiken! :D

 • Reply Sockerfritt mellanmål tips | Matkreation.se december 28, 2015 at 4:02 e m

  […] bättre. Med en skopa av min hemmagjorda Sticky toffee pudding granola, receptet på den hittar ni här. Så toppar ni hela kalaset med ytterligare lite linfrön och en matsked honung. Underbart […]

 • Reply Glutenfri frukost granola | Matkreation.se januari 9, 2016 at 10:03 f m

  […] är gjord enligt detta recept men istället för Sticky toffee pudding med fikon och choklad, använde jag en skopa […]

 • Reply Sockerfri ostkaka | Matkreation.se april 8, 2016 at 11:53 f m

  […] proteinrikt bakgotte. Några gånger i veckan ser jag till att slänga ihop en sats proteinkakor, sticky toffee granola eller som nu – proteinrik […]

 • Reply Sockerfri granola recept | Matkreation.se maj 3, 2016 at 10:07 f m

  […] innan slängde jag ihop en ny version av min sockerfria och proteinrika granola men istället för fikon och mörk choklad blev det bara en skopa Golden syrup Whey och en extra […]

 • Leave a Reply