Uncategorized

Strawberry, white chocolate proteinmuffins

juni 26, 2015

proteinmuffins glutenfria muffins

Efter att ha infört frukostätande i schemat med just proteinmuffins, bakas de idag extremt sällan. Efter att ha ätit upp samtliga muffins under loppet av en dag, har jag nu en någorlunda större förståelse för mitt abrupta avslut av muffinsbakande, dock. Tidigare bakades en sats var och varannan dag, där muffinsarna sedan betades av på morgontimmarna eller som mellanmål. Det här var alltså innan jag upptäckte gröten, för idag – är det självklart det givna valet. 

Ska det ändå bakas muffins gör jag det lätt för er. Här hittar ni ett recept på Vanilj och blåbärsmuffins och här finns ett recept med Persikomuffins. När man ändå är på gång, liksom. 

Morgonen började annars hos NaprapatCalle på M3gym, denna gång var det trapsen som fick sig en genomgång. Återigen, bara smärta. Men ännu en gång går jag därifrån, som… en ny människa. Underbart. Och på order ska jag snart glida ner till Stadium för att inhandla tennisbollar, det hela blir mycket trevligare för mig om jag själv kan trycka ut mina spänningar. Sagt, och snart gjort.

Efter besöket kom jag hem, tog en kopp kaffe och åt upp de där sista muffinsarna som jag försökt ignorera sedan igår. Alla kunde jag väl inte äta upp själv? Men, jodå. Inga problem. Så nu var det problemet ur världen. Med med 41 kcal per muffin så är det hela helt okej. För hela satsen utan den torkade frukten, som blev totalt 11 muffins (notera: size xs) blir det 425 kcal varav hela 51 g protein, 30 g kolhydrater och 13 g fett. Det är alltså okej att äta ALLA till frukost ;)

INGREDIENSER (11 muffins)

sockerfri muffins jordgubbsmuffins

TILLAGNING

Sätt på ugnen på 170 grader, ta fram en plåt och lägg upp 11 st muffinsformar. Jag lägger alltid in muffinsformen i en silikonform – för att muffinssmeten inte ska rinna över och platta ut pappersformen.

Ta sedan fram en stavmixer, eller en matberedare – häll i alla ingredienser, förutom den torkade frukten, mixa på full effekt tills du fått en smet och häll sedan över i muffinsformarna.

Ta sedan en näve torkade jordgubbar, hacka upp dem med en kniv och strö över muffinsarna. Ställ in i ugnen i 17 minuter.

Pudra över lite sötning och låt dem svalna helt innan du äter dem. 

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply