Kitchen stories

Svarta bönor pasta & sojafärs

juni 26, 2014

bönpastanbönpastaNär mannen i huset hade middagsplaner på annat håll passade jag på att avnjuta en vegetarisk afton i min ensamhet. Den där sojafärsen som han så skeptiskt sneglat på plockades med förväntan fram för första gången – men definitivt inte för den sista!

INGREDIENSER (1 portion)

  • 85 g svarta bönor pasta
  • 50 g ekologisk sojafärs från Biofoods (eller annat märke)
  • 2 stora champinjoner
  • 10 körsbärstomater
  • färsk basilika
  • 1 msk lätt kesella
  • salt & vitpeppar
  • garlic & peppar krydda (valfritt, men absolut att rekommendera)
  • kryddor (jag använde umami, paprikapulver, örtsalt)

TILLAGNING

Om du som jag använder torkad sojafärs så börja med koka upp vatten, salta och låt färsen sjuda i ca 4 minuter. Hetta därefter upp en stekpanna med kokosolja och när sojafärsen är klar så häll av vattnet och lägg ner den i stekpannan. Hacka champinjonerna och stek dem med sojafärsen, hacka därefter upp den färska basilikan och dela körsbärstomaterna i halvor och lägg ner dem i stekpannan, se nu till att krydda ordentligt – sojafärsen är i sig själv relativt smaklös, men så fantastiskt god när den pimpas upp med diverse smakförhöjare. Medan färsen steks så koka upp vatten, lägg ner din pasta och låt koka i ca 7 minuter. När sojafärsen börjar bli klar så klicka i en matsked lätt kesella och låt den steka ihop med tillbehören. Häll av vattnet från pastan, blanda ner din sojafärs och toppa med en klick kesella och en matsked pesto. Middagen är serverad!

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

Svarta bönor pasta är, precis som sojabönsfettucinin, tillverkad av endast ekologiska, svarta bönor. Den är otroligt rik på protein och fiber och har ett lågt kolhydratinnehåll med långsamma kolhydrater vilket således ger en längre mättnadskänsla. Denna pasta går att köpa i välsorterade hälsokostbutiker eller här.

Den ekologiska sojafärsen från Biofoods tillverkas av sojaprotein från avfettade sojabönor och har ett högt protein- och fiberinnehåll. En fördel med sojafärsen är dess hållbarhet, i torrform kan den hålla länge i skafferiet vilket gör det till en utmärkt protein källa att alltid ha hemma. Sojafärsen går att köpa i matbutik eller här.

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply