Health stories

Svenska sommarkvällar

maj 25, 2015

grillkväll

ludde

Säg inte att jag nu glömt receptet på min somriga födelsedagstårta hemma. Jo visst var det så serru. Jag får därför helt enkelt be om att få återkomma med receptet på Vanilj och kokos chiatårta med blåbär och acaitäcke, imorgon. Men vem bakar en tårta på en måndag, förutom möjligtvis jag dåra haha.

Gårdagen bjöd på årets första sommarkänslor, bara lycka och glädje. En väldigt svensk egenskap det där, att påverkas så enormt av vädret. Man skulle nästan kunna tycka att vi nordbor borde vara lite härdade. Promenaden runt Långängen spenderades igår iförd endast att linne, jackan lämnades till och med hemma. Ganska vågat ändå ;) 

Sedan var det familjemiddag på kvällen och givetvis var det grillning som gällde. Klockan 6 packade jag ihop mig själv och terrorkatten Ludde, mannen fick denna gång stanna hemma. Mest för att han spenderat helgen på landet och kom hem tidigare än planerat, men lite för att det var hummer på menyn – och stannar han hemma blir det mer mat åt mig haha. 

grillad hummer grillad scampi grillade hummer River island

Skaldjur är helt klart favoriten numero uno, hummer. Kanske inte alltid. Egentligen mest för att jag tycker att de tenderar att vara smaklösa, överskattade. Men grillad hummer, smakexplosion. Ska man äta hummer, då är det så här de ska ätas. Och scampin (som jag nu antar att det var?) var lika god den. Det hela serverade med färsk sparris och avokadosallad. Och ett glas Cava, en fin försmak på sommaren som fortfarande ligger runt hörnet. Men med endast 7 dagar kvar till den officiella sommarstarten den 1 juni hoppas vi att få se fler sådana här kvällar framöver. Sverige i sitt esse.

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply